Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aptauja: Vairums vāciešu vēlas stingrāku imigrācijas politiku

Vairums vāciešu vēlas stingrāku imigrācijas politiku nekā kancleres Angelas Merkeles īstenoto, liecina ceturtdien publiskotie raidorganizācijas ARD aptaujas rezultāti.

62% aptaujāto pauda uzskatu, ka migrantiem bez identifikācijas dokumentiem jāliedz šķērsot Vācijas robežu, liecina aptauja, ko pēc ARD pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums infratest dimap.

Atbalstu šādam solim paudis arī Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

Tikmēr 61% aptaujāto pauda atbalstu Zēhofera pretrunīgi vērtētajam plānam uzbūvēt centrus uz Vācijas robežas, kur izvietot migrantus no ierašanās brīža līdz potenciālajai deportēšanai.

86% aptaujāto sacīja, ka atbalsta efektīvākas sistēmas ieviešanu atraidīto patvēruma meklētāju deportēšanai.

Migrācijas politika kļuvusi par domstarpību cēloni Vācijas koalīcijā, ko veido Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU), to Bavārijas māsaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) un sociāldemokrāti (SPD).

Zēhofers, kurš vairākkārt nonācis domstarpībās ar Merkeli par viņas lēmumu atvērt Vācijas robežu simtiem tūkstošiem migrantu 2015.gadā un 2016.gadā, ir izteicies, ka varētu apiet Merkeli, lai īstenotu savu plānu deportēt nelegālos imigrantus jau uz robežas.

Top komentāri

ļuļa
ļ
Focus online aptaujā zēhoferu un stingru imigrācijas politiku atbalsta 96% vāciešu, merkeli tikai 4%. diena, protams, nopublicēja vāciešu politkorektāko aptauju.
ak vai
a
Uz jautājumu, vai Francijai ir jāuzņem nākamais kuģis ar imigrantiem, ko būs atteikusies ielaist savās ostās Itālija, 15% ir atbildējuši, ka jāuzņem, 85% ir atbildējuši, ka nav jāuzņem.
Hmm
H
Pasaulē nav nevienas tautas, kas atbalstītu imigrāciju. Jebkura imigrācija apdraud tautu, bet tautai ir pašsaglabāšanās instinkts. Eiropas regulas nevar atcelt dabas likumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits