Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar kontrabandas cigaretēm automašīnā pieķerts Latvijas goda konsuls Ukrainā

Šķērsojot Ukrainas-Ungārijas robežu, 19.februāra vakarā aizturēts Latvijas goda konsuls Ukrainā Jurijs Ignatko, kura automašīnā atrastas kontrabandas cigaretes, vēsta LTV7.

LTV7 ziņoja, ka robežsargiem nācās pielietot fizisku spēku, jo Ignatko atteicies izkāpt no automašīnas. Kā noskaidrojās, automašīnā Toyta ar diplomātiskajiem numuriem bijusi piekrāmēta ar kontrabandas cigaretēm. Latvijas vēstniecība Ukrainā ziņojusi, ka ceturtdien Ignatenko no amata atsaukts.

Kā pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris, ministrija par incidentu tika informēta, iesaistījās arī Latvijas vēstniecība Ukrainā, ko aicināja sadarboties ar tiesībsargājošām iestādēm. ĀM piedāvāja Ignatko iespēju paskaidrot situāciju, tomēr viņš notikušo komentēt atteicās. "Protams, jānoskaidro visi lietas apstākļi, tomēr esam rīkojušies nekavējoties un jau šodien goda konsuls ir atsaukts," sacīja Beķeris.

Tāpat viņš akcentēja, ka Ignatko ir Ukrainas pilsonis, kurš pildīja goda konsula pienākumus, kas lielākoties ir neformāli, piemēram, palīdzēt Latvijas uzņēmējiem, veidot kontaktus starp Latviju un Ukrainu, sniegt palīdzību valstspiederīgajiem un citus pienākumus.

"Goda konsulu tīkls mums ir ļoti nozīmīgs un mēs to izmantojam visā pasaulē, jo ne visur mums ir pārstāvniecības. Tas ir nozīmīgs instruments un cilvēkam ir jābūt ar nevainīgu reputāciju. Notikušais ar to nav savietojams, tāpēc sekoja rīcība un esam Ignatko atsaukuši," teica Beķeris.

Zināms, ka bijušajam goda konsulam apsūdzības nav izvirzītas un pārkāpums uz viņu nav attiecināts. Tāpat bijušais goda konsuls nav aizturēts. Beķeris uzsvēra, ka Ignatko nav Latvijas diplomāts, ne dienesta pārstāvis. Viņš ir Ukrainas pilsonis, kuram nav diplomātiskā imunitāte.

"Ukrainā ir specifiskas numura zīmes, kas norāda, ka persona pilda goda konsula pienākumus. Uz viņu neattiecas diplomātiskā imunitāte un jebkurā gadījumā, ja attiektos, tas nav pamats, lai ļaunprātīgi pārkāptu likumu," uzvēra ĀM preses sekretārs.

 

Top komentāri

Ķuhķetas goda konsuls
Ķ
Es koncentrējos uz spirčiku.
>:-)
&
Nabadziņš krahobors aplauzās ! Kad vienreiz pierīsies ar to naudu !
Seska Smaka
S
Hahahahaaa,pilns Kukū ciems ar šitiem godavīriem!Viens godīgāks par otru!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits