Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī otrs iespējamais Skripaļa indētājs godināts kā Krievijas varonis

Pētnieciskās žurnālistikas vietne Bellingcat otrdien paziņojusi, ka arī otrs aizdomās turamais par krievu bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu, 2014. gadā personīgi no Krievijas prezidenta Vladimira Putina saņēmis Krievijas varoņa zvaigzni. Bellingcat jau pirmdien paziņoja, ka identificēta arī otru persona, kas tiek turēta aizdomās par Skripaļa saindēšanu.

Bellingcat noskaidrojusi, ka persona, kas Lielbritānijā martā ieceļoja kā Aleksandrs Petrovs, patiesībā ir militārais ārsts Aleksandrs Miškins, kas strādā Krievijas armijas izlūkošanas pārvaldē, kura plašāk pazīstama kā GRU.

Bellingcat dibinātājs Eliots Higinss un pētnieks Kristo Grozevs Lielbritānijas parlamentā sarīkotajā preses konferencē žurnālistiem otrdien pavēstīja, ka Miškins piedalījies Maskavas rīkotajās slepenajās operācijās Ukrainā un prokrievisko separātistu pašpasludinātajā Piedņestras republikā Moldovā.

Higins un Grozevs pavēstīja, ka Miškins 2014. gadā piedalījies arī militārajās operācijās Ukrainā, par ko tā paša gada rudenī Putins viņam piešķīris Krievijas varoņa nosaukumu.

Bellingcat izmeklēšanā noskaidrots, ka Miškins dzimis 1979. gadā Arhangeļskas apgabalā, beidzis Sanktpēterburgas Militārās medicīnas akadēmiju, iegūdams karaflotes ārsta grādu, specializējoties "dziļūdens psiholoģijā".

Jau studiju laikā vēl pirms 2003. gada Miškinu rekrutējusi GRU, un ap 2009. gadu viņš nosūtīts uz Maskavu, kur viņam piešķirta viltus identitāte un izsniegti ceļošanas dokumenti uz Aleksandra Petrova vārda.

Kā ziņots, Bellingcat un Krievijas tīmekļa izdevuma The Insider izmeklēšanā pagājušajā mēnesī tika noskaidrots, ka Krievijas pilsonis, kas britu varasiestādēm bija pazīstams ar Ruslana Boširova vārdu, patiesībā ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU pulkvedis Anatolijs Čepiga, kas arī apbalvots ar Krievijas varoņa zvaigzni.

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4. martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok.

Lielbritānija septembrī izdeva Krievijas pilsoņu Petrova un Boširova Eiropas aresta orderus - Lielbritānijas izmeklētāji uzskata, ka tieši viņi Solsberi mēģinājuši nogalināt Skripaļus ar Novičok.

Top komentāri

utt
u
Acīmredzot saindēšanās vieta ir parks,kur pus-laiķim palika slikti. Jo pie viņiem parkā piesteidzās policists lai sniegtu palīdzību un arī saindējās. Bet 3 bērni, kuri bija ar viņu kopā pirms 20 min.- nekas.
kremlin.ru
k
Gestapo Millers sapratis ka Štirlicu tā arī neizdosies "atkost" sarunas beigās izteica ļoti tālredzigu frāzi: ''Štirlic, pēc daudziem gadu desmitiem par jūsu izlūkdienestu smiesies visā pasaulē". Izrādās ka Milleram bija taisnība.
:)
:
Согласно официальным представителям британских спецслужб, присутствие доктора Мишкина в Солсбери было вызвано необходимостью срочно, в случае чего, применить антидот Новичка....Ну вот если бы Чепига, например, когда ручку дверную мазал, случайно хлебнул из пузыря, тут и Мишкин под рукой, чтобы сразу атропинчику вмазать (а то без доктора орденоносный спецназовец и герой России сам себе атропинчику вколоть бы не смог, ага)... А учился Мишкин применять антидоты в кировской военно-медицинской академии, которая, согласно Беллингкэт, специализируется на выпуске специалистов по гипербарической терапии (лечение болезни Кессона и длительно незаживающих ран), этот кусок информации был выброшен в пространство для придания правдоподобности другому, еще более идиотскому куску информации о том, что бабушка Мишкина, которая его вырастила и отправила в жизнь по своим собственным следам (бабуся тоже врач) сообщила "источнику" (из Инсайдера и Беллингкэт), , что у нее есть фотография, на которой...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits