Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Asanžu izraidīs no Ekvadoras vēstniecības

Tīmekļa vietnes Wikileaks dibinātājam Džūljenam Asanžam tuvāko dienu vai pat stundu laikā būs jāpamet Ekvadoras vēstniecība Londonā, ceturtdienas vakarā tviterī pavēstījusi Wikileaks.

"Augsta ranga Ekvadoras valsts avots, kā iemeslu minot INA dokumentu ofšoru skandālu, informējis Wikileaks, ka Džūljens Asanžs dienu vai stundu laikā tiks padzīts un ka esot jau panākta vienošanās ar Apvienoto Karalisti par viņa aizturēšanu," teikts paziņojumā.

Investīciju izņēmuma INA dokumenti, kas nonākuši kāda Ekvadoras kongresmeņa rīcībā, šķietami saista prezidentu Leninu Moreno ar korupciju.

Divas dienas iepriekš Moreno apsūdzēja Asanžu pastāvīgā viņam piešķirtā patvēruma nosacījumu pārkāpšanā un pavēstīja, ka Kito sākusi saskaņot ar Lielbritāniju kārtību, kādā Wikileaks dibinātājs varētu atstāt vēstniecību.

Ekvadoras varasiestādes tur aizdomās Wikileaks arī par neseno Moreno privāto fotogrāfiju izplatīšanu sociālajos medijos.

Asanžs kopš 2012.gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par izvarošanu, un Ekvadora viņam piešķīrusi politisko patvērumu.

Zviedrijas prokurori pagājušā gada maijā izbeidza izvarošanas lietu pret Asanžu, taču viņš joprojām var tikt aizturēts, ja atstās vēstniecību, jo 2012.gadā pārkāpis nosacījumus atbrīvošanai no apcietinājuma.

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne publiskojusi desmitiem tūkstošu slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās izvarošanā. Viņš atteicies doties uz Zviedriju, baidoties no izdošanas ASV, kur varētu tikt tiesāts par šo dokumentu publiskošanu.

Nesen nāca gaismā, ka Asanžam ASV izvirzītas apsūdzības, taču joprojām nav zināms šo apsūdzību saturs.

Top komentāri

Pulkarnes Jēkaups
P
Diezin vai viņš paspēs aizskriet līdz kāda scitas, viņam draudzīga svalsts vēstniecībai pirms viņu savaņģo policija.
jancis
j
Stulbam stulba nelaime.
trusis nejaukais
t
pastaav iespeeja ka Tramps vareetu apzheelot peec tiesas par ASV apsuudziibaam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits