Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Atkal arvien vairāk meklē patvērumu Eiropas Savienībā

Pēc pēdējo gadu lejupslīdošās tendences Eiropas Savienībā (ES) atkal pieaug pirmreizējo patvēruma pieteikumu skaits, otrdien ziņo Vācijas mediji, atsaucoties uz Eiropas Patvēruma atbalsta biroja (EASO) datiem. Šā gada pirmajos četros mēnešos ES dalībvalstīs iesniegti 206 500 pieteikumu par patvēruma saņemšanu, ziņo mediju grupas Funke laikraksti. Tas ir par 15% vairāk nekā šajā pašā laikaposmā pērn, kad tika iesniegti 179 000 patvēruma pieprasījumu.

Visvairāk pirmreizējo patvēruma pieprasījumu saņemti no Sīrijas pilsoņiem - 20 392, taču tas ir par 8% mazāk nekā attiecīgajā laika posmā 2018. gadā.

Otrajā vietā ierindojas venecuēlieši, no kuriem saņemti 14 257 patvēruma lūgumi, savukārt trešajā vietā ir Afganistānas pilsoņi.

To afgāņu, kas pirmo reizi lūdz patvērumu ES, skaits pieaudzis par 36%, ja salīdzina ar 2018. gada pirmajiem četriem mēnešiem, un ir sasniedzis 14 042, ziņo mediju grupas Funke laikraksti.

Tikmēr patvēruma pieprasījumu skaits no Kolumbijas pieaudzis par 156%, sasniedzot 8097.

EASO secinājis, ka pieaudzis arī patvēruma lūdzēju skaits no Rietumbalkānu un Kaukāza valstīm, piemēram, Albānijas un Gruzijas.

No aptuveni 20% līdz 25% pieaugusi to patvērumu lūdzēju proporcija, kas nāk no valstīm, kuru pilsoņiem nav nepieciešama vīza ieceļošanai Šengena zonā.

Top komentāri

.
.
Mūsu senči izkaroja kaut kādu dzīves telpu, ziedojot savas dzīvības. Tagad gļēvā Eiropas savienība šo telpu atdod nekaunīgiem klaidoņiem. Ne robežas jēdz sargāt ne ko....
Bēg no pašu radītās vides
B
Un, kad izbēguši, jaunajā mītnes zemē atražo to pašu, no kā aizbēguši
bet
b
Ja Eiropas Komisiju vadītu Salvīni, Orbāns un Kačinskis, tad nekādas imigrācijas uz Eiropu vispār nebūtu. Būtu repatriācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits