Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atkārtoti samazināts Grieķijas kredītreitings

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor's (S&P) pirmdien atkārtoti pazemināja Grieķijas jau tā zemo kredītreitingu, norādot, ka valdības lēmums rīkot referendumu par kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem pietuvinājis Atēnas maksātnespējai.

S&P pazemināja Grieķijas kredītreitingu tālāk investīcijām nepiemērotā jeb tā dēvētajā atkritumu teritorijā - no CCC uz CCC-.

Aģentūra iepriekšējo reizi valsts kredītreitingu samazināja šā mēneša sākumā, kad tas tika pazemināts no CCC+, un aprīļa vidū.

"Grieķijas lēmumu rīkot referendumu par oficiālajiem kreditoru priekšlikumiem mēs uztveram kā kārtējo norādi, ka Cipra valdība par prioritāti noteiks iekšzemes politiku, nevis finanšu un ekonomisko stabilitāti, parādsaistību atmaksu un dalību eirozonā," norāda S&P.

Grieķijas valdība piektdienas naktī paziņoja, ka 5.jūlijā tiks rīkots referendums par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, tādējādi izjaucot pārrunas, lai iegūtu no starptautiskās glābšanas programmas atlikušos 7,2 miljardus eiro.

S&P norāda, ka tā ir zīme, ka Atēnas, visticamāk, nespēs 30.jūnijā, kad arī noslēdzas glābšanas programmas termiņš, veikt parādsaistību maksājumus, tostarp arī Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

Nokavēts parādsaistību maksājums SVF vai ECB gan nenozīmētu komerciālu defoltu, skaidro aģentūra. Taču, ņemot vērā valsts smago finanšu stāvokli un pašreizējās situācijas neuzlabošanos, komerciāls defolts nākamo sešu mēnešu laikā ir neizbēgams, uzsver S&P.

Vienlaikus S&P arī paredz 50% iespējamību, ka Grieķija pametīs eirozonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits