Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Austrijas lielākais laikraksts notikumus Sīrijā atspoguļo ar Photoshop palīdzību

Interneta lietotāji pieķēruši Austrijas laikrastu Die Kronen Zeitung grafiskās programmas Photoshop izmantošanā reportāžā par karu Sīrijā. Laikraksta 28. jūlija numurā tika publicēts kādas sīriešu ģimenes foto uz izpostītās Alepo pilsētas fona: vīrietis ar bērnu uz rokām un sieviete hidžabā.

Fotogrāfija ilustrēja rakstu ar nosaukumu „Asada armija ar tankiem atbrīvo ceļu līdz „visu kauju mātei””. Par „visu kauju māti” Sīrijas prese dēvē kauju par Alepo, valsts lielāko pilsētu un tās ekonomisko galvaspilsētu. Sīrijas varas iestādes uzskata, ka padzenot nemierniekus no Alepo, tās iegūs būtiskas priekšrocības konfliktā.

Drīz vien pēc laikraksta numura nākšanas klajā interneta vietnē Reddit parādījās oriģinālais uzņēmums no aģentūras EPA arhīva – tajā redzama ģimene, kas iet pa parastu pilsētas ielu. Uzņēmums tika publicēts 26. jūlijā.

Avīze Die Kronen Zeitung ir lielākā Austrijā, un to ik dienas lasa vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku, kas ir 43 procenti visas laikrakstu auditorijas Austrijā.

Jāpiebilst, ka Sīrijas valdības spēki pašlaik gatavojas uzbrukumam Alepo, savukārt situācija pašā pilsētā ir neskaidra – daļu tās rajonu kontrolē nemiernieki, bet citus – valdībai lojālie spēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits