Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Avīze: Brexit atbalstītāju donoram bijušas līdz šim noklusētas tikšanās ar Krievijas vēstnieku

Vienam no nozīmīgākajiem Brexit atbalstītāju kampaņas donoriem pirms un pēc 2016. gada Lielbritānijas referenduma par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā ar Krievijas vēstnieku bijušas divas tikšanās, par kurām plašāka sabiedrība līdz šim nav zinājusi, svētdien vēsta britu laikraksts The Sunday Times.

Kampaņas Leave.EU dibinātāju Āronu Banksu ar Krievijas vēstnieku Aleksandru Jakovenko iepazīstinājis Aleksandrs Udods, par kuru ir "aizdomas, ka viņš ir Krievijas izlūkdienesta amatpersona", norāda laikraksts.

Bankss, kā tiek ziņots, esot atzinis, ka viņš pēc tikšanās 2016. gada novembrī Ņujorkā ar ASV prezidenta amatā ievēlēto Donaldu Trampu Krievijas amatpersonām nodevis Trampa pārejas komandas cilvēku telefona numurus.

G7 samita gaitā sestdien Kanādā lūgta komentēt šo informāciju, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sacīja: "Esmu pārliecināta - ja ir tādas apsūdzības, par kurām ir jāveic izmeklēšana, atbilstošās varasiestādes to darīs".

Raidorganizācijai BBC svētdien kabineta ministrs Deivids Lidingtons norādīja, ka šīs apsūdzības ir nopietnas un ka varasiestādēm tās ir jāizmeklē.

Informācija raisa "jautājumus ar tālejošām sekām par Krievijas centieniem ietekmēt referenduma rezultātu", norāda laikraksts, tomēr Bankss publikāciju raksturoja kā "raganu medības" pret "Breksitu" un Trampu.

"The Sunday Times" publikācija balstīta e-pasta vēstulēs, kuras tam nodevusi žurnāliste Izabella Oukšota. Viņa bijusi "rēgu rakstniece" darbam, kas ticis izdots kā Banksa memuāri The Bad Boys of Brexit (_Brexit sliktie puiši"), un šobrīd strādā pie grāmatas par Krievijas ietekmi britu politikā.

Viņa vērsās pie laikraksta pēc tam, kad atskārtusi, ka viņas e-pasta adrese ir uzlauzta.

"Krievi bezkaunīgi izmantoja Banksu un [viņa līdzgaitnieku Endiju] Vigmoru," Oukšota sacīja The Sunday Times.

Top komentāri

Ezis
E
Briti ar tādiem paziņojumiem tikai paši sevi pazemo. Sanāk, ka Putins Lielbritānijā var rīkoties kā savā mazdārziņā. Dara ko grib. :)
Trollis JT
T
Kādi tomēr ietekmīgi tie krievi... ieliek savus prezidentus , kur vēlas, izraisa "exitus", griež pasauli otrādāk! Vai nav par daudz komplimentu valstij, par kuras atpalicību ik dienas raksta vismaz divos medijos?
aha
a
Briti jau iereeca par shito kaarteejo piili: "Brussels influenced my decision on who to vote for, not Russia" http://www.dailymail.co.uk/news/article-5826649/Millionaire-Brexiteer-Arron-Banks-faces-storm-ties-Moscow.html#comments
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits