Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Avots: Grieķija noraida aizdevēju kontrpriekšlikumus

Grieķija trešdien noraidījusi starptautisko aizdevēju "kontrpriekšlikumus", kas izteikti reaģējot uz Atēnu pirmdien iesniegto reformu plānu, aģentūrai AFP pavēstīja kāds avots valdības aprindās.

Uz jautājumu, vai Grieķija ir noraidījusi Eiropas Savienības (ES), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) prasības paaugstināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) un turpināt samazināt valsts izdevumus, avots atbildēja: "Jā".

Kā ziņots, Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs iepriekš trešdien kārtējo reizi uzbruka Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), kas neesot pieņēmis Atēnu izteiktos priekšlikumus.

"Šī dīvainā nostāja, iespējams, slēpj divas lietas – vai nu viņi nevēlas vienošanos, vai arī viņi kalpo konkrētām interesēm Grieķijā," kāds avots valdībā aģentūrai AFP citējis Cipra teikto.

Ar šiem izteikumiem Ciprs nācis klajā, uzrunājot valdības locekļus pirms došanās uz Briseli, kur paredzētas kārtējās sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem – Eiropas Savienību (ES), Eiropas Centrālo banku (ECB) un SVF.

Ciprs arī izteicies, ka iepriekš sarunās par aizdevumiem grūtībās nonākušajām eirozonas valstīm šādi priekšlikumi nekad neesot tikuši noraidīti. Tas neesot noticis nedz Īrijas, nedz Portugāles gadījumā, sacījis Ciprs.

Kāds cits avots AFP paskaidroja, ka SVF esot noraidījis pirmdien iesniegtos Grieķijas priekšlikumus, kas paredz paaugstināt nodokļus personām ar lieliem ienākumiem un pacelt darba devēju iemaksas pensiju fondā līdz pirmskrīzes līmenim.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

    Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits