Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Avots: Parīzē uzbrukumu sarīkojušais vīrietis dzimis Čečenijā

Vīrietis, kurš sestdien Parīzē ar nazi nogalināja vienu cilvēku un četrus ievainoja, dzimis 1997.gadā Krievijas Čečenijas republikā, bet viņam bijusi Francijas pilsonība, paziņojušas Francijas amatpersonas.

Vīrietis iepriekš nav bijis tiesāts vai aizturēts, taču atradies iespējamo ekstrēmistu sarakstā.

Uzbrucēja vecāki ir aizturēti un tiek nopratināti, atklāja amatpersonas.

Vēl viens cilvēks, kurš draudzējies ar uzbrucēju, aizturēts Strasbūrā, Francijas austrumos.

Francijas policija identificējusi uzbrucēju kā Hamzatu A., bet Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojušā vīrieša vārds ir Hasans Azimovs.

Francijas policija noskaidrojusi, ka viņš uzaudzis kopā ar ģimeni Strasbūrā un Francijas pilsonību ieguvis 2010.gadā pēc tam, kad viņa māte ieguva pilsonību naturalizācijas ceļā.

Telekanāls BFM TV vēstīja, ka uzbrucējs ilgstoši dzīvojis Strasbūrā un tikai pērn pārcēlies uz Parīzi.

Jau vēstīts, ka uzbrukums notika Parīzes 2.rajonā netālu no pilsētas galvenās operas. Uzbrucēju policija nošāva.

Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucējs kliedzis "Allahu akbar", un policija izmeklē notikušo kā teroraktu.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums Islāma valsts, bet policija vēl nav noskaidrojusi, vai pastāv tieša saistība starp uzbrucēju un grupējumu.

"Islāma valstij" nereti uzņemas atbildību par tās inspirētiem uzbrukumiem neatkarīgi no tā, vai grupējumam bijusi tieša saistība ar uzbrucēju.

Amatpersonas ziņoja, ka uzbrucējs savus upurus nav pazinis.

Čečenijas līderis Kadirovs notikušajā traģēdijā vainoja Franciju.

"Viņš varbūt arī ir dzimis Čečenijā, bet viņš uzauga un veidoja savu personību, savus uzskatus un pārliecību Francijas sabiedrībā. Es esmu pārliecināts, ka gadījumā, ja viņš būtu pavadījis savu bērnību un pusaudža gadus Čečenijā, Hasana liktenis būtu citādāks," paziņoja Kadirovs.

Policija atklāja, ka pie uzbrucēja netika atrasti identifikācijas dokumenti, bet viņš identificēts, pateicoties DNS paraugu pārbaudei.

Vīrietis bijis iekļauts sarakstā ar cilvēkiem, ko policija tur aizdomās par radikāliem uzskatiem un uzskata par potenciālo risku drošībai, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Šajā sarakstā iekļauti tūkstošiem cilvēku.

Vairāki no sarakstā iekļautajiem bijuši iesaistīti teroristu uzbrukumos Francijā pēdējos trijos gados.

Sarakstā iekļauti visi cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par radikāliem uzskatiem, tostarp bīstami reliģiskie ekstrēmisti, bet arī galēji labējie un galēji kreisie aktīvisti.

Top komentāri

hmm
h
Kā "liberālie" mediji izvairās no problēmu apspriešanas? Francijā ir 20 tūkstoši "S lietu", tie ir radikāļi, kas likumu vēl nav pārkāpuši, tātad viņus nav par ko tiesāt. Tomēr gandrīz pēc katra terorakta izrādās, ka terorists bija no "S lietas". Tātad policija spēja identificēt, ka viņš ir bīstams, bet tai nav līdzekļu novērst tālāko. Frančiem rodas jautājums, ka varbūt to varētu atrisināt, ja jau policija bija paveikusi galveno. Arī mediji nevar izvairīties no šī jautājuma, bet tas izskatās šādi: žurnālists saka, ka labējie prasa..., uz ko "eksperts" uzreiz pasaka: "Ne tikai labējie, bet galēji labējie" un tas, ko saka galējie, nav jāņem vērā. Problēma ir pacelta un uzreiz aprakta. Runājam par citām lietām. Īstenībā, daudzas "S lietas" ir ārzemnieki, kurus var vienkārši izraidīt, par ko "liberāļi" nez kāpēc negrib pat runāt. Un daudzām ir dubultpilsonība, var atņemt Francijas pilsonību un izraidīt. "Līberāļiem" uzreiz sākas histērija. Štrunts, ka iet bojā nevainīgie cilvēki.
maksis
m
Kur tad Ķezberis ar savām parastjām sajūsmas dziesmām par importētiem musulmaņiem?
bet
b
Krievija 2 gadus karoja ar Čečeniju lai tik saglabātu čečenus pie sevis. Tagad lai nebrīnās ka tas pats notiek Krievija. Kā rakstīja F.Engelss: jeb kura okupācija agri vai vēlu vispirms smagi skar pašus okupantus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits