Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltkrievijā aizturēts Lukašenko galvenais konkurents gaidāmajās prezidenta vēlēšanās

Baltkrievijā ceturtdien aizturēts prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenais konkurents augustā gaidāmajās vēlēšanas Viktors Babariko.

"Babariko ir aizturēts, jo organizēja un vadīja nelikumīgas aktivitātes un mēģināja ietekmēt liecinieku liecības," paziņoja amatpersonas.

56 gadus vecais bijušais baņķieris ir metis izaicinājumu Lukašenko prezidenta vēlēšanās, kas paredzētas 9.augustā.

Babariko agrāk vadīja banku Belgazprombank, kas ir Krievijas enerģētikas milža Gazprom apakšstruktūra.

Baltkrievijas nacionālā televīzija ziņoja, ka saistībā ar izmeklēšanu, kas tiek veikta pret Belgazprombank, aizturēti aptuveni 20 cilvēki, no kuriem daži liecinājuši pret Babariko.

Pagājušajā nedēļā izmeklētāji veica kratīšanu šajā bankā un sāka izmeklēšanu pret bijušajiem un esošajiem baņķieriem par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un naudas atmazgāšanu.

Pirms augustā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās Lukašenko cer saņemt mandātu sestajam pilnvaru posmam, tiesībsargājošas struktūras izvērsušas represijas pret opozīcijas kandidātiem.

Baltkrievijas opozīcijas līderim Mikolam Statkevičam šomēnes tika piespriests 15 dienu ilgs administratīvai arests par neatļautas demonstrācijas organizēšanu 24.maijā Minskā.

Pirmdien viņam tika piespriests vēl viens 15 dienu ilgs administratīvai arests, ziņoja Statkeviča sieva Marina Adamoviča.

Aizturēts arī video blogeris Sergejs Tihanovskis, kurš palīdzējis organizēt protestus pret Lukašenko, kuru salīdzinājis ar tarakānu. Viņš apsūdzēts sabiedriskās kārtības traucēšanā un uzbrukumā policistam.

Lukašenko Baltkrievijā valda kopš 1994.gada un pieļāvis, ka valsts galvas amatā varētu pavadīt vēl divus pilnvaru termiņus.

EDSO kopš 1995.gada nevienas Baltkrievijā notikušās vēlēšanas nav atzinusi par brīvām un taisnīgām.

Top komentāri

To varēja domāt.
T
Pirms sarkanais pūķis Kaščenko kājas atstieps, viņš vēl daudziem rīkles pārkodīs. Tādiem asiņu arvien par maz, jo elle pilna izlietām asinīm. Lai gan, arī ''konkurents'' nekāds eņģelis neizskatās. Būs divi MONSTRI ceļā satikušies, un redzēsim - kurš kuram ceļu griezīs!
tut.by
t
Tas, ka Lukašenko politiskiem oponentiem šuj ekonomiskus noziegumus, ir zināms sen un visiem, izņemot mūsu prokuratūru. Šitie par pilnu ņem visu, ko baltkrievi sūta tiesiskas palīdzības ietvaros. Ar ko tad beidzas janvāra ABLV kratīšanas stāsts, kad vienu baltkrievu mūsējie uzskatīja par galveno atmazgāšanas shēmas organizatoru, bet Polijas tiesa vēlāk atzina lietu pret viņu par politiski motivētu un atteicās viņu izdot uz Baltkrieviju. Kāpēc prokuratūra klusē par šo lietu?
Dostojevskis
D
Man interesē, kā ES, kura tik ļoti grib draudzēties "ar Lukašenko pret Putinu"... kā viņi norīs šos Lukašenko " priekšvēlēšanu krupjus"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits