Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Barnjē: Britu nostājā izstāšanās sarunās ir gan pozitīvi elementi, gan problemātiskas idejas

Lielbritānijas publiskotais dokuments par nostāju izstāšanās sarunās ar Eiropas Savienību (ES) satur vairākus lietderīgus elementus, taču tajā ir arī vairākas idejas, kas ir pretrunā bloka nostājai sarunās, piektdien paziņojis ES sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē.

"No mūsu skatupunkta ir (..) vairāki elementi, kas paver ceļu konstruktīvai diskusijai," žurnālistiem Briselē norādīja Barnjē, Pēc viņa teiktā, šo elementu vidū ir plāni par brīvās tirdzniecības zonu, gatavība ievērot vienotus standartus un garantēt pamattiesību ievērošanu.

Tomēr Barnjē sacīja, ka dokuments rada arī jautājumus, vai Lielbritānijas priekšlikumi atbilst ES kopējiem principiem, vai tie ir īstenojami un vai tie atbilst bloka pārējo 27 dalībvalstu ekonomiskajām interesēm.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas valdība 6.jūlijā pieņēma nostāju izstāšanās sarunās ar ES, kas paredz izveidot starp Lielbritāniju un ES brīvās tirdzniecības zonu. taču šis plāns neapmierina Brexit stingrās līnijas piekritējus, un, protestējot pret to, atkāpās Brexit ministrs Deivids Deiviss un ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

Par šo plānu vēl ir jāpanāk vienošanās ar ES. Eiropas Komisija ceturtdien aicināja ES dalībvalstis pastiprināti gatavoties iespējai, ka sarunas ar Lielbritāniju par tās izstāšanos no bloka beigsies bez vienošanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits