Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Beļģija aicina izveidot "Eiropas CIP"

Reaģējot uz šomēnes Parīzē pieredzētajiem asiņainajiem notikumiem, Beļģija pirmdien nākusi klajā ar priekšlikumu izveidot Eiropas izlūkdienestu, lai stātos pretī džihādistu draudiem."Mums ar steigu ir jāizveido Eiropas izlūkdienests, Eiropas CIP", lai vāktu informāciju par iespējamiem radikāļiem un "atmaskotu tos, kuriem ir naidīgi nodomi", Francijas radio RTL sacīja Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels.

Viena no galvenajām drošības dienestu problēmām ir tā, ka dalīšanās ar informāciju notiek vienīgi atsevišķu valstu starpā, un šim procesam nav Eiropas mēroga protokola, viņš norādīja."Ja izlūkdienesti spētu nekļūdīgi dalīties informācijā, jaunu uzbrukumu varētu arī nebūt," viņš sacīja, tomēr sistēma, kas regulētu šādu informācijas apmaiņu, nav izveidota.Piektdien Eiropas Savienības (ES) iekšlietu komisārs Dimitris Avramopuls jau aicināja izveidot Viseiropas izlūkdienestu, tomēr Mišels atzina, ka viņiem nācies sastapties ar grūtībām, lai panāktu idejas pieņemšanu.Skepsi par šo ideju pauduši Francijas un Vācijas iekšlietu ministri.Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.Slaktiņu sarīkoja teroristu šūniņa, kas daļēji bija bāzēta Beļģijā. Parīzes terorakti atklāja trūkumus, kas pastāv informācijas apmaiņas procesos ES dalībvalstu izlūkdienestu starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits