Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Beļģijas policistu slepkava, iespējams, nonāvējis cilvēku arī iepriekšējā naktī

Vīrietis, kurš otrdien Beļģijas pilsētā Ljēžā sadūra divas policistes, kuras pēc tam nošāva ar viņām atņemto dienesta ieroci, pēc tam nošaujot vēl vienu civiliedzīvotāju un ievainojot vairākus likumsargus, iespējams, nogalinājis arī pirmdien, vēsta BBC.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Žambons paziņojis, ka naktī pirms uzbrukuma policistēm nogalināts arī 30 gadus vecais Maikls Vilmets. Uzbrucējs Vilmetu pazinis no laika, kad abi izcieta cietumsodu par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām. Vilmets nogalināts brutālā veidā - nosists ar āmuru.

Kaut vakar izskanēja versijas, ka uzbrukumi policistēm varētu būt saistīti ar radikālo islāmu un ka uzbrucējs Bendžamins Hermans varētu būt pievērsies radikālām idejām tieši ieslodzījuma laikā, Žambons neizslēdz arī citus iespējamos motīvus. "Varbūt tas (uzbrukumi policistēm) notika tāpēc, ka viņš vairs nekam neredzēja jēgu - bija nogalinājis cilvēku iepriekšējā naktī, bija lietojis narkotikas," vairākus pieļāvumus izvirzīja ministrs.

Uzbrucējs jau kopš pusaudža vecuma laiku pa laikam nonācis aiz restēm par noziegumiem, kas saistīti gan ar narkotikām, gan uzbrukumu cilvēkam. No cietuma viņu uz vienu dienu izlaida pirmdien ar nosacījumu, ka otrdien viņam jāatgriežas, tomēr viss izvērtās asiņaini - ar āmuru nogalināts cilvēks, sadurtas un pēc tam nošautas divas policistes, nošauts kādā automašīnā sēdējis civiliedzīvotājs, bet pēc tam sašauti vairāki policisti, pirms likumsargiem izdevās uzbrucēju nogalināt.

Uz kritiku, kas vērsta tieslietu sistēmas virzienā par to, kāpēc šādiem cilvēkiem tiek nodrošinātas "brīvdienas" ārpus cietuma, tieslietu ministrs Koens Gēnss atbildēja, ka tādējādi ieslodzītajiem tiek palīdzēts sagatavoties dzīvei brīvībā, un konkrētais vīrietis jau iepriekš vairākkārt uz laiku izlaists no cietuma bez jebkādām negatīvām sekām. Gēnss gan atzina, ka zināmu atbildību par notikušo jūt: "Es jūtos atbildīgs, jo cietumu sistēma ir manā atbildībā."

Jau vēstīts, ka otrdienas priekšpusdienā notikušā uzbrukumā Beļģijas pilsētā Ljēžā bojā gājušas divas policistes - uzbrucējs viņas no mugurpuses sadūris ar nazi, tad atņēmis ievainotajām policistēm dienesta ieročus, ar kuriem viņas nošāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits