Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Berlīnē cīņā ar auto dedzinātājiem grib iesaistīt kārtībnieku patruļas

Berlīnē likumsargiem jau nedēļu nespējot tikt galā ar vandaļiem, kas naktīs dedzina automašīnas, iedzīvotāju vidū arvien populārāka kļūst ideja par kārtībnieku patruļu izveidošanu, lai cīnītos ar policijai grūti notveramajiem īpašuma postītājiem.

Kopš gada sākuma ļaundari nodedzinājuši vairāk nekā 300 automašīnu, bet pagājušajā naktī vien - piecas.

Policija cenšas apslāpēt pēdējo dedzināšanas vilni, taču pilsētā joprojām vairāk cilvēku norīkoti cīņai ar nepareizi novietotām automašīnām nekā ar spēkratu dedzinātājiem, vēsta laikraksts Die Welt.

Daudzi berlīnieši laikrakstam apliecinājuši, ka būtu ar mieru iesaistīties kārtībnieku patruļās, jo valdības pūles šajā jomā acīmredzami ir nepietiekamas.

Daži pat piekrīt idejai, ka tautas patruļnieki varētu būt bruņoti, citi turpretim uzskata, ka pietiktu ar neapbruņotu kārtībnieku uzraudzību.

Berlīnes kristīgo demokrātu politiķis Burkhards Dregers jau agrāk aicinājis izveidot brīvprātīgo policijas palīgu vienības, kuru dalībniekiem būtu uniformas, bet rīcībā - arī steki un rokudzelži.

Tomēr citi pret šādu ideju izturas piesardzīgi, kaut arī atzīst, ka policija netiek ar dedzināšanas problēmu galā.

Policijas prezidente Margareta Kopersa vēl pagājušajā nedēļā pauda pārliecību, ka pēdējais automašīnu dedzināšanas vilnis pretēji izplatītajam viedoklim nav saistāms ar anarhistiem vai kreisajiem radikāļiem.

"Galēji kreisās sabiedrības nav aiz šīm darbībām, un tā ir pasludinājusi, ka no tām norobežojas," sacīja Kopersa.

Kaut arī nodedzināto auto vidū ir daudzi mersedesi, kā arī Audi un BMW markas spēkrati, krāsmatās pārvērsti arī vecāki modeļi, tostarp tādi, kuros atradās bērnu sēdekļi un strādnieku instrumenti, bet līdzās tiem jauni, dārgi japāņu džipi atstāti neskarti.

"Mums tā ir zīme, ka motivācija ir pseidopolitiska, kuru izmanto imitatori, turklāt saskatāmas ir arī piromānijas iezīmes," norādīja Kopersa.

Vācijas kanclere Angela Merkele noraidījusi minējumus, ka auto dedzināšanas kampaņa varētu pārvērsties grautiņos, kādi nule kā pieredzēti Londonā.

"Es ceru un esmu diezgan pārliecināta, ka mēs Vācijā būsim pasargāti no notikumiem, kādi nesen tika pieredzēti Londonā un citās Lielbritānijas pilsētās," sacīja Merkele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits