Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Berlīni priecē Javas leopardi

Berlīnes zoodārzā pirmo reizi plašākai publikai izrādīti Javas leoparda mazuļi. Mazie kaķu dzimtas pārstāvji iekaroja sanākušo sirdis un izsauca plašu sajūsmu, kā arī mediju interesi. Retos dzīvniekus, fotoaparātu zibspuldžu apžilbinātus, publikas priekšā izcēla no groza, atzīmējot leopardēnu kristības.

Jaunie zoodārza iemītnieki nosaukti par Sri Kandi un Arjunu, kas ir tradicionāli vārdi Javas leopardiem. Svinīgajā ceremonijā aplūkot janvārī dzimušos mazuļus ieradās arī Indonēzijas vēstnieks Vācijā Edijs Pratomo, ziņoja telekanāls NBC.

Javas leopards jeb latīņu valodā Panthera pardus melas ir kritiski apdraudēta suga, kā to 2008. gadā klasificēja Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība (IUCN). Vācijas galvaspilsētas Berlīnes zoodārzs ir vienīgā vieta, kur ārpus Indonēzijas Javas salas atrodami šīs sugas leopardi. Pasaulē palikuši vien mazāk nekā 250 šīs sugas pārstāvju, jo to populāciju ievērojami paretinājuši malumednieki un ierastās dzīves vides - mežu un kalnu - pārmaiņas cilvēka darbības rezultātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits