Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bijušais Brexit ministrs Mejas plānu uzskata par sliktāku scenāriju nekā palikšanu ES

Bijušais Lielbritānijas Brexit lietu ministrs Dominiks Rābs premjeres Terēzas Mejas valdības plānu uzskata par "pat sliktāku variantu nekā palikšana Eiropas Savienībā", vēsta britu mediji.

Rābs demonstratīvi demisionēja aizvadītajā nedēļā, tādējādi paužot savu neapmierinātību par Mejas valdības izstrādāto vienošanās projektu ar Eiropas Savienību (ES). Rābs norāda, ka neatbalsta Lielbritānijas palikšanu blokā, bet "Mejas plāns ir vēl sliktāks variants".

Raidorganizācijas BBC radioprogrammā Today Rābs, taujāts, ko viņš izvēlētos, ja priekšā liktas divas iespējas - Brexit saskaņā ar Mejas valdības vienošanos ar ES vai Lielbritānijas palikšana blokā -, Rābs norādīja, ka šādu izvēli viņš neizdarīs. "Es nespriedelēšu par hipotētiskiem scenārijiem, bet turpināšu cīnīties par iespējami labāko Brexit iznākumu," paudis eksministrs.

Žurnālisti turpināja Rābu izprašņāt, vai tomēr Mejas plāns nav sliktāks scenārijs par palikšanu blokā, uz ko Rābs atbildēja, ka "neaizstāvēšu palikšanu blokā, tomēr, ja man ir šāda izvēle - vai nu Mejas valdības vienošanās vai dalība ES, mums (pametot bloku saskaņā ar Mejas valdības vienošanos) būtu tādas pašas saistības kā tagad, tikai bez jebkādas teikšanas un kontroles. Jā, tādā gadījumā Mejas valdības vienošanās ir vēl sliktāks variants," atzina Rābs.

Atbildot uz jautājumu par baumām, ka Mejas valdības ministri aizkulisēs runā arī par iespējām pamest bloku bez vienošanās un lūgt ES papildu gadu laika pārejas posmam apmaiņā pret zināmu samaksu, Rābs sprieda, ka "tas, visticamāk, nav tas kurss, kuru nospraudusi premjere." 

Rābs uzskata, ka parlaments balsos pret Mejas valdības vienošanās ar ES projektu un tā vietā galdā būs jāliek kāda no alternatīvām.

Top komentāri

skats no malas
s
Ko nozīmē "Brexit bez vienošanās"? Tas nozīmē, ka britu precēm Eiropā tiks piemērota muita, un otrādi. Preču plūsma samazināsies abos virzienos. Franču siera vietā briti ēdīs britu sieru. Britu viskija vietā franči dzers franču vīnu. Katrs izvēlēsies vietējo produktu, jo tas būs lētāks. Ja ražošana Anglijā samazināsies, kā rezultātā pieaugs bezdarbs, tad pirmie rindā ir 3,5 miljoni ES pilsoņu. Anglijai būs iespēja pašai noteikt muitas nodevas pasaules precēm. Anglija varēs izvēlēties tādu nodokļu politiku, kas veicinās investīcijas Anglijā. Anglija nebūs saistīta ar ES ierobežojumiem. Utt. Utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits