Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bono: Ļoti satrauktos, ja mani piesauktu par nodokļu apiešanu Lietuvā

"Es būtu ļoti satraukts, ja, pat esot pasīvam mazākuma akcionāram Lietuvā, mans vārds tiktu saistīts ar labākajiem paraugiem neatbilstošām darbībām," pirmdien izplatītā paziņojumā izteicies īru rokmūziķis Bono.

Kā izskanējis, Bono jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no lielākajiem Lietuvas Utenas pilsētas investoriem - tur viņam kopā ar partneriem daļēji pieder lielveikals Aušra.

"Uzņēmuma vadība man apliecināja, ka darījumi norit pilnīgi atbilstoši nodokļu prasībām, bet, ja tas tā nav, vēlos iegūt to pašu informāciju, ko nodokļu administrācija, un tāpēc atzinīgi vērtēju viņu sākto nodokļu revīziju," izteicies mūziķis.

Viņš uzsvēris, ka uzstāj uz pārredzamu uzņēmējdarbību, par ko informācijai jābūt atklātai nevis jānonāk līdz plašākai sabiedrībai līdz ar dokumentu noplūdēm medijos.

"Es šo lietu uztveru ļoti nopietni. Esmu izvērsis kampaņu, lai manas īpašumtiesības ārzonas uzņēmumos būtu pārredzamas. Tāpēc dokumentos ir mans vārds. Es atzinīgi vērtēju šo klajā nākušo informāciju, bet varētu iztikt bez noplūdēm, lai saprastu, kas un kur notiek," paudis Bono. "Jāievieš publiski reģistri, lai prese un sabiedrība varētu uzzināt to, ko Gērnsija [sala, kurā reģistrēts uzņēmums, kurā investējis Bono] jau zina," viņš piebildis.

Jau vēstīts, ka par Bono saistību ar veikalu Lietuvā liecina tā dēvētie Paradīzes dokumenti, ko publicējis Starptautiskais pētniecisko žurnālistu konsorcijs (ICIJ), kurš pagājušajā gadā publiskoja arī tā dēvētos Panamas dokumentus.

Top komentāri

Vi
V
Lūgums ziņas autoram, pievērsiet uzmanību tekstam un pareizrakstībai!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits