Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Britu laikraksts apgalvo, ka dzimumu līdztiesības jomā Latvija ir paraugs visai Eiropai

Latvija gadiem ilgi bijusi pazīstama kā Austrumeiropas vecpuišu ballīšu paradīze, kur tūkstošiem britu vīriešu meklēja lētu alkoholu, skaistas meitenes un iespēju pašaudīties ar kalašņikovu. Taču pēdējos gados Latvija esot kļuvusi pazīstama arī ar sieviešu panākumiem uzņēmējdarbībā, kas varētu būt paraugs visai Eiropai. Pie šāda secinājuma nonācis britu laikraksts The Independent, kas Sieviešu dienā vēsta par Latvijas sieviešu panākumiem.


The Independent atsaucas uz britu zinātnieces Glorijas Mosas pētījumiem. Saskaņā ar viņas datiem Latvijā ap 41% vadītāju ir sievietes, kas ir labākais rādītājs visā Eiropas Savienībā (Lielbritānijā attiecīgais rādītājs ir tikai 35%). Latvijas sievietēm arīdzan ir labāka izglītība nekā vīriešiem; viņas ieņem daudzus ietekmīgus amatus.


«Lielbritānijā joprojām ir stikla griesti tam, ko daudzas sievietes var sasniegt. Viņu panākumus apgrūtina darba kritēriji, kas balstīti uz vīriešiem, nevis sievietēm raksturīgu uzvedību,» secina G.Mosa, kas sarakstījusi grāmatu par darbinieku dažādības pozitīvo ietekmi uz biznesa panākumiem. Pēc viņas domām, Latvijā daudz izplatītāks ir jauna veida vadības stils, kas liek lielāku uzsvaru uz darbinieku talantu un komunikācijas spējām. G.Mosa atgādina, ka latviešu folklorā ir daudz stipru sieviešu un arī ģimenē vīrietis netiek uzskatīts par vienīgo noteicēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atzinība

Britu laikraksta The Independent raksts par sievietēm draudzīgo Latvijas darba vidi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits