Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Britu mārciņas vērtība pieaug pirms gaidāmā Brexit pagarinājuma

Britu mārciņas vērtība pret eiro un ASV dolāru trešdien pieauga, Eiropas Savienībai (ES) gatavojoties piešķirt jaunu Brexit termiņa pagarinājumu, lai novērstu bezvienošanās izstāšanos 31.oktobrī.

Jaunas Brexit atlikšanas perspektīva sākotnēji izraisīja britu mārciņas vērtības krišanos līdz 1,2841 ASV dolāram par mārciņu, bet vēlāk tā pieauga līdz 1, 2912 dolāriem par mārciņu.

Mārciņas vērtība ir demonstrējusi nestabilitāti pēc katra pavērsiena Brexit sāgā. Šonedēļ tā bija sasniegusi piecu mēnešu augstāko līmeni virs 1,30 dolāriem par mārciņu, pieaugot cerībām, ka bezvienošanās Brexit tiks novērsts.

"Mārciņa lēkā tāpat kā Brexit," sacīja CMC Markets UK analītiķis Deivids Madens.

"Tirgus dalībniekus šausmina bezvienošanās Brexit perspektīva, bet tā pašlail šķiet ļoti mazticama, un tas atbalsta mārciņu," viņš piebilda. 

Akciju tirgos Londonas biržas indekss pieauga par 0,7%, bet eirozonas biržās bija gan kāpums, gan kritums, savukārt Volstrītas indeksi palielinājās pēc ASV uzņēmumu peļņas rezultātu publicēšanas. 

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons trešdien paziņoja, ka sagaidīs Briseles atbildi par Lielbritānijas lūgumu atlikt Brexit termiņu, pirms lemt par tālākajiem soļiem.

Premjers otrdien vēlu vakarā paziņoja, ka "ieturēs pauzi" attiecībā uz svarīgajiem likumdošanas aktiem, kad likumdevēji bija noraidījuši viņa piedāvāto trīs dienu grafiku, lai iepazītos ar tiem.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ir ieteicis pārējām 27 ES dalībvalstīm piekrist Brexit termiņa pagarināšanai, domājams, līdz janvāra beigām.

Preču tirdzniecībā naftas cenas pieauga pēc datiem par ASV naftas un benzīna rezervju samazināšanos, mazinot bažas par jēlnaftas pieprasījumu pasaules ekonomikas izaugsmes palēnināšanās apstākļos.   

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,7% līdz 7260,74 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,3% līdz 12 798,19 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par mazāk nekā 0,1% līdz 5653,44 punktiem.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average trešdien pieauga par 0,2% līdz 26 833,95 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,3% līdz 3004,52 punktiem, bet indekss Nasdaq Composite palielinājās par 0,2% līdz 8119,79 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 2,7% līdz 55,97 dolāriem par barelu. Brent markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 2,5% līdz 61,17 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,1125 līdz 1,1131 dolāram par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2872 līdz 1,2912 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 108,49 līdz 108,65 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 86,43 līdz 86,19 pensiem par eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits