Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bulgārijas autopārvadātāji sāk bloķēt Grieķijas robežu

Bulgārijas kravas automašīnu vadītāji otrdien organizējuši Grieķijas robežas blokādi, jo grieķu protestētāji nav turējuši solījumu pārtraukt robežas blokādi no savas puses.

"Situācija ir nepanesama," aģentūrai Reuters atzina Bulgārijas Transporta darbinieku arodbiedrību savienības vadītājs Miroļubs Stolarskis. "Tas, kas notiek, ir pazemojoši. Ļaudis to vairs nevar izturēt."

Grieķu zemkopji jau aptuveni četras nedēļas ik pa laikam bloķē ceļus uz Bulgāriju, kā arī citas Grieķijas automaģistrāles, protestējot pret valdības iecerēto pensiju reformu, kas paredz nākamo četru gadu laikā trīskāršot viņu sociālās apdrošināšanas iemaksas.

"Acīmredzot mums jāslēdz robežas," norādīja Stolarskis. "Kad tie redzēs, ka viņu blokādei nav nozīmes, tad tie, iespējams, sapratīs, ka Bulgārijas pārvadātāju vai Bulgārijas pilsoņu roku sasiešana nav risinājums."

Kulatas robežšķērsošanas punkts slēgts visa veida autosatiksmei, un pie tā jau izveidojusies 12 kilometrus gara spēkratu rinda. Pārējos robežšķērsošanas punktus uz Bulgārijas un Grieķijas robežas paredzēts bloķēt trešdien.

Saskaņā ar pagājušajā nedēļā panākto vienošanos starp bulgāru autopārvadātājiem un grieķu zemkopjiem tika paredzēts, ka grieķi savas blokādes katru dienu zināmās stundās pārtrauks, lai uz robežas neveidotos autotransporta rindas.

Tikmēr Sofija pieprasījusi Eiropas Komisijai (EK) ieviest sankcijas pret Grieķiju, jo grieķu zemkopju protesta akcijas ir pretrunā ar Eiropas Savienības preču un cilvēku brīvās kustības principu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits