Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čehijas parlaments atsakās pagarināt ārkārtējo stāvokli

Čehijas parlaments ceturtdien noraidīja populistu mazākuma valdības priekšlikumu pagarināt ārkārtējo stāvokli, kurš ieviests ar mērķi ierobežot inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Čehijas parlaments to nolēma pēc Vācijas paziņojuma, ka tā aizliegs ieceļošanu no Čehijas pierobežas reģioniem un Austrijas Tiroles federālās zemes, kur sākuši izplatīties lipīgākie koronavīrusa paveidi.

Čehijas premjerministrs miljardieris Andrejs Babišs paziņoja parlamentam, ka viņam ir jāpagarina ārkārtējais stāvoklis, kas pašlaik ir spēkā līdz 14.februārim.

Ārkārtējais stāvoklis, kas tika noteikts 30.septembrī, ļauj valdībai iesaistīt armiju un ugunsdzēsējus Covid-19 apkarošanā, kā arī pagarināt lielākās daļas veikalu slēgšanu.

Tā kā no klātesošajiem 106 parlamenta deputātiem tikai 48 atbalstīja valdības priekšlikumu, Babišam tagad jāmeklē citas juridiskas iespējas ieviest jaunus ierobežojumus vai saglabāt jau esošos.

"Mēs ieiesim vēsturē kā valsts, ka demobilizējusies kara vidū," parlamentāriešiem sacīja vicepremjers un iekšlietu ministrs Jans Hamāčeks.

Veselības ministrs Jans Blatnijs brīdināja, ka epidēmiskā situācija var pasliktināties divu nedēļu laikā un smagi skart pārslogotās slimnīcas.

Čehijā, kas ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ar 10,7 miljoniem iedzīvotāju, Covid-19 infekcijas gadījumu skaits attiecībā pret iedzīvotāju skaitu pēdējos mēnešos ir pieaudzis līdz vienam no augstākajiem līmeņiem pasaulē.  

Valstī ir apstiprināti vairāk nekā miljons inficēšanās gadījumu un gandrīz 18 000 nāves gadījumu. 

Čehijas valdība ceturtdien nolēma slēgt trīs vissmagāk skartos rajonus un nosūtīja gandrīz 600 policistu veikt izlases veida pārbaudes uz to robežām. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits