Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Duda: Krievija pārvieto taktiskos kodolieročus uz Baltkrieviju

Polijas prezidents Andžejs Duda otrdien paziņojis, ka Krievija jau pārvieto dažus tuvas darbības kodolieročus uz kaimiņvalsti Baltkrieviju, brīdinot, ka tas mainīs reģiona un visas NATO militārās alianses drošības arhitektūru.

Krievijas diktators Vladimirs Putins un viņa Baltkrievijas kolēģis Aleksandrs Lukašenko pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Maskava jau ir nosūtījusi uz Baltkrieviju dažus taktiskos kodolieročus. Abas valstis sākotnēji par šo plānu paziņoja martā. ASV un NATO nav apstiprinājušas, ka tas tiešām būtu noticis.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nosodīja Maskavas retoriku kā "bīstamu un pārgalvīgu", bet jūlijā paziņoja, ka alianse nav novērojusi nekādas izmaiņas Krievijas rīcībā attiecībā uz kodolieročiem.

Taktiskie kodolieroči ir paredzēti izmantošanai kaujas laukā, un tiem ir īss darbības rādiuss un zema jauda salīdzinājumā ar daudz jaudīgākām kodolgalviņām, kas uzstādītas tāla darbības rādiusa raķetēm. Krievija paziņoja, ka tā saglabās kontroli pār tiem kodolieročiem, ko sūtīs uz Baltkrieviju.

Duda nesniedza sīkākas ziņas, bet sacīja, ka tas "acīmredzami maina drošības arhitektūru mūsu Eiropas daļā".

"Tas maina drošības arhitektūru ne tikai mūsu tuvākajā apkārtnē, bet vienlaikus arī NATO austrumu flangā. Tādējādi faktiski tas maina situāciju visā aliansē," kopīgā preses konferencē ar Portugāles prezidentu Marselu Rebelu di Souzu sacīja Duda.

Portugāles prezidents vizītē Varšavā solīja turpināt atbalstīt Ukrainu un citas valstis reģionā, sakot, ka tas Portugālei ir tikpat svarīgi, cik situācija tās kaimiņvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits