Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dženovas katastrofa prasījusi 43 upurus

Otrdien notikusī katastrofa Dženovā, kur sabruka autostrādes tilts, prasījusi 43 cilvēku dzīvības, svētdien oficiāli apstiprinājusi Itālijas Iekšlietu ministrijas Dženovas pārvalde.

Kā pēdējie upuru sarakstā ierakstīti trīs vienas ģimenes locekļi - vecāki un deviņus gadus veca meitenīte, kas izvilkti no saspiestas automašīnas, kura naktī uz sestdienu tika atrasta zem milzīga betona bloka, kas nogāzies no sagruvušā tilta.

Sestdien šim sarakstam tika pievienots arī kāds 30 gadus vecs strādnieks, ko atrada gruvešos, un vēl viens vīrietis, kura dzīvība izdzisa slimnīcā.

Līdz ar to apzinātas visas personas, kas pēc traģēdijas tika reģistrētas kā pazudušas, tostarp kāds vācu pensionārs, kas iepriekš arī tika uzskatīts par katastrofas iespējamo upuri, bet vēlāk sazinājās ar varasiestādēm.

Tomēr Itālijas Ugunsdzēsības dienests paziņojis, ka turpinās pārmeklēt gruvešus, lai pārliecinātos, ka zem tiem nav aprakti vēl kādi cilvēki, par kuru pazušanu neviens nav ziņojis.

Deviņi cilvēki vēl joprojām ārstējas slimnīcā.

Kā ziņots, otrdien ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā Dženovā iegruva aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas auto nogāzās no 45 metru augstuma uz apakšā esošajām dzelzceļa sliedēm un divām noliktavām.

Sestdien Dženovā notika katastrofas upuru oficiālās bēres, kurās piekrita piedalīties 18 bojāgājušo piederīgie. Pārējie rīko privātas bēres.

Itālijas valdība katastrofā vaino privāto autoceļu uzņēmumu "Autostrade per l'Italia", kas atbildēja par Dženovā sabrukušā tilta apkopi un apsaimniekošanu, bet pati kompānija noliedz, ka būtu pieļāvusi jebkādu nolaidību.

Premjerministrs Džuzepe Konte piektdien sāka tiesvedību, lai atsauktu uzņēmuma licenci, bet dienu vēlāk kompānija paziņoja, ka palīdzēs bojāgājušo ģimenēm un par saviem līdzekļiem astoņu mēnešu laikā uzcels jaunu tiltu.

Dženovas virsprokurors Frančesko Kodzi, kas vada katastrofas izmeklēšanu, svētdien laikrakstam Corriere della Sera sacījis, ka Itālijas valsts, ļaujot privatizēt autoceļus, "atteikusies no atbildības" par satiksmes drošību.

Top komentāri

skats no malas
s
Dženovā kopš 1993.gada nepārtraukti pie varas ir kreisie. 25 gadus. Valsts līmenī kreisie varu ir zaudējuši šī gada marta vēlēšanās, kad viņi ir guvuši tikai 18%. Tagad viņu reitings ir vien 12%. Otrā "varas partija", kas pārmaiņus ar kreisajiem bija pie varas Itālijā, ir Berluskoni "Forza Italia", marta vēlēšanās ir guvusi 14%, tagad tās reitings ir 5%. Itālija mainās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits