Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EDSO: Promaskavisko kaujinieku kontrolētajā Donbasā ir Krievijā ražots bruņojums

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) otrdien pirmo reizi apliecināja, ka tā promaskavisko kaujinieku kontrolētajos Ukrainas austrumos pamanījusi Krievijā ražotu bruņojumu, par spīti Krievijas apgalvojumiem, ka tā nepiegādā ieročus šajā konfliktā.

EDSO paziņojums ir viena no retajām reizēm, kad neatkarīgi tiek apstiprināts, ka moderns Krievijā ražots bruņojums tiek izmantots kaujās starp Ukrainas armiju un promaskaviskajiem kaujiniekiem.

EDSO Īpašās Ukrainas monitoringa misijas paziņojumā, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā, teikts, ka 28.jūlijā "apvidos, kurus nekontrolē valdība, tā pamanījusi zīmīgas elektroniskā bruņojuma sistēmas".

Misijas paziņojumā teikts, ka 64 kilometrus uz dienvidrietumiem no kaujinieku bastiona Luhanskas pamanītas sistēmas Leer-3, Krasukha-2, Bylina un Repellent-1.

Sistēmas, kuru mērķis ir radīt traucējumus mobilajos sakaros, kā arī neitralizēt ar radaru vadāmās raķetes, sāktas ražot tikai pirms dažiem gadiem, un tās tiek ražotas Krievijā.

EDSO ziņojumā specifiski izcelsmes valsts nav minēta.

Sistēmas Repellent-1 mērķis ir neitralizēt un iznīcināt dronus aptuveni 30 kilometru rādiusā, vēsta Krievijas mediji.

Misija ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka vairākkārt tikuši radīti signāla traucējumi droniem, ko tā izmanto novērošanas lidojumos konflikta zonā. Tiesa gan, misija attiecās izteikt pieņēmumus par traucējumu avotiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Top komentāri

00
0
Neesmu robots. Teroristam bildē ir nagu sēnīte... Cik pretīgi. Un,kaut kāds triperis uz sejas... Fui.Viņi visi tur ir tādi?
oskars
o
bet kadu brunojumu jus gribetu , mongolu ???
Янис
Я
В 2014 году америкосы организовали переворот на Украине, в котором свергли законно избранного президента. Жители Крыма, не согласны с этой агрессией америкосов, проголосовали за присоединение Крыма к России.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits