Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eiropas Padome aptur Krievijas pārstāvju piedalīšanos organizācijas darbā

Eiropas Padome piektdien apturējusi visu Krievijas pārstāvju piedalīšanos Eiropas Padomes darbā.

Reaģējot uz Krievijas uzbrukumu Ukrainai, Eiropas Padomes 47 dalībvalstu pastāvīgie pārstāvji nolēma apturēt Krievijas tiesības uz pārstāvību Eiropas Padomē, paziņoja organizācija.

Šāds lēmums pieņemts saskaņā ar Eiropas Padomes statūtu astoto pantu.

Eiropas Padomes (EP) Parlamentārās Asamblejas (PA) un EP Ministru komitejas kopsēdē panākta vienošanās sākt procedūru, lai Krievija vairs nebūtu EP dalībvalsts, ierakstā "Twitter" pauž Latvijas EP PA delegācijas vadītāja, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

EP PA un Ministru komiteja ir vienojusies, tāpat Ministru komiteja ir nobalsojusi par procedūras sākšanu, lai Krievija izstātos no EP, pauž politiķe.

Atbilstoši EP statūtiem, sākotnēji iespējams pieprasīt, lai dalībvalsts izstājas no organizācijas. Ja šī prasība netiek pildīta, tad var lemt par dalībvalsts izslēgšanu.

Procedūra sākta atbilstoši EP statūtiem, kas nosaka šādu iespēju, ja ir pārkāpti statūtu 3.paragrāfa nosacījumi.

3.paragrāfā cita starpā norādīts, ka katrai EP dalībvalstij ir jāakceptē principi, kuri nodrošina tiesiskumu un visu cilvēku iespējas pilnā mērā baudīt cilvēka tiesības un pamatbrīvības un ka EP valstīm godprātīgi un efektīvi jāsadarbojas, īstenojot EP mērķus panākt lielāku vienotību starp dalībvalstīm, nodrošinot ideālus un principus, kuri veido dalībvalstu kopējo mantojumu un veicina ekonomisko un sociālo progresu.

EP statūti nosaka, ka jebkurai dalībvalstij, kura nopietni pārkāpusi 3.paragrāfa noteikumus, Ministru komiteja var pieprasīt tās izstāšanos no organizācijas. Tāpat noteikts, ka, ja dalībvalsts neizpilda prasību par izstāšanos, tad Ministru komiteja var pieņemt lēmumu, ka valsts dalība EP tiek pārtraukta pēc komitejas lēmuma.

EP dibināta 1949.gadā un vecākā politiskā organizācija Eiropā un pašlaik aptver gandrīz visu Eiropas kontinentu, apvienojot 47 Eiropas valstis, liecina informācija Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits