Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropas Parlaments atbalstījis svina skrošu aizliegumu mitrājos

Eiropas Parlaments (EP) atbalstījis svina skrošu aizliegumu mitrājos, noraidot vairāku politisko grupu paustos iebildumus pret šo aizliegumu, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

LOB uzsvēra, ka visi Latvijas deputāti EP ar savu balsi pauda atbalstu svina skrošu aizliegumam, noraidot vienu no iebildumiem vai tos abus.

LOB valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus norādīja, ka EP plenārsēdē bija jālemj par diviem saturiski ļoti līdzīgiem, bet dažādu politisko grupu iesniegtiem iebildumiem pret Eiropas Komisijas ierosinājumu svina skrošu izmantošanas aizliegumam mitrājos.

"Šo iebildumu noraidīšana nozīmē atbalstu svina skrošu aizliegšanai. Pateicamies par atbalstu katram Latvijas pārstāvim EP, jo šie deputāti neatbalstīja mednieku un munīcijas ražotāju rosinātos un vairāku politisko grupu paustos iebildumus pret šo aizliegumu," sacīja Ķerus, uzsverot, ka nākamais vēlamais solis būtu svina munīcijas izmantošanas aizliegums svina toksiskuma dēļ ne tikai mitrājos, bet vispār.

Kā vēstīts, EP plenārsēdē 25.novembrī tika lemts par aizliegumu izmantot mitrājos svina skrotis, kuru dēļ saindējoties ik gadu iet bojā liels skaits ūdensputnu. Neskatoties uz to, ka vienošanās par svina skrošu izskaušanu mitrājos panākta jau 1995.gadā, joprojām lielā daļā Eiropas Savienības dalībvalstu, tostarp Latvijā, tā aizvien nav tikusi pilnvērtīgi ievērota pat 20 gadus kopš sākotnēji noteiktā termiņa.

Tolaik līguma par Āfrikas-Eirāzijas migrējošo ūdensputnu aizsardzību, kam Latvija pievienojās 2005.gadā, rīcības plānā tika noteikts, ka "puses līdz 2000.gadam cenšas izskaust svina skrošu izmantošanu mitrājos".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits