Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropas Parlaments ratificē Brexit vienošanos

Eiropas Parlaments (EP) trešdien ratificēja Brexit vienošanos, nodrošinot, ka Lielbritānija piektdien plkst.23 pēc Griničas laika izstājas no Eiropas Savienības (ES).

Par vienošanās ratificēšanu nobalsoja 621 deputāts, 49 balsoja pret, bet 13 atturējās.

Pēc Brexit EP pametīs arī 73 britu deputāti, bet attiecības Lielbritānijas un ES starpā pilnībā netiks sarautas.

Brexit sekos pārejas posms, kas ilgs līdz 2020.gada 31.decembrim. Šai periodā uz Lielbritāniju joprojām attieksies ES tiesību normas un abām pusēm būs jāpanāk vienošanās par jaunu tirdzniecības līgumu. 

Londona uzstāj, ka šādu vienošanos ir iespējams panākt, bet ES amatpersonas paudušas šaubas, vai tik īsā laikā tas ir iespējams.

Pārejas periodu ir iespējams pagarināt, ja par to vienojas abas puses, bet Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons jau paziņojis, ka tam nepiekritīs.

Lielbritānijas un ES ierindas pilsoņiem pārejas periods nozīmēs maz redzamu izmaiņu ierastajā lietu kārtībā, un Lielbritānija turpinās arī iemaksas ES budžetā.

Taču Lielbritānija no nākamās nedēļas vairs nevarēs piedalīties ES institūciju darbā un lēmumu pieņemšanas procesā.

Apvienotā Karaliste oficiāli kļūs par "trešo valsti", kas vairs neietilps Eiropas vienotā tirgus klubā, kuru turpmāk veidos tikai 27 valstis.

Top komentāri

VVZ
V
Cik sapratu no intervijām ar Briseles eirodeputātiem, tad Briseles grūtgalvīši nesaprot, kāpēc briti izstājās no ES, un nekādus secinājumus nav izdarījuši. Tas nozīmē, ka ES ir civilizācijas attīstības zara strupceļš un ir lemts sabrukumam ar visām savām trulajām regulām, nespēju sargāt robežas no imigrantu invāzijas un grētismu.
mjā
m
Lielbritānija... pēdējā demokrātiskā Eiropas valsts...
davis
d
Valdis Dombrovskis, Jaunā Vienotība un Kalniete nav dabūjuši vēl kārtīgu pērienu no elektoriāta. Resnais Gajs Vorhštats gan, Farāžs viņu pamatoti aplēja ar dubļiem, Gajs sēdēja apkaunots. Žēl, ka Briseles tehnokrāti vēk nav sapratuši, kāpēc Briti izstājās un nav izdarījuši secinājumus. Kas attiecas uz to, ka simtiem tūkštošu latviešu izvēlas palikt Lielbritānijā, nevis atgriezties Latvijā, norāda uz Vienotības un Dombrovska bankrotējošo ekonomisko politiku, par ko vairāki Nobela laureāti ekonomikā jau brīdināja 2008. gadā. Laiks Latvijas politiskai elitei ieraudzīt skarbu realitāti un paskatities uz sevi nopietni spogulī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits