Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EK aicina Facebook pilnībā sadarboties ar datu skandāla izmeklētājiem

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien aicināja uzņēmumu Facebook pilnībā sadarboties ar izmeklētājiem, kuri izmeklē skandālu saistībā ar vairāku desmitu miljonu lietotāju datu noplūdināšanu Lielbritānijas datu analīzes firmai Cambridge Analytica, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa.

Facebook ir atzinis, ka šis skandāls var būt skāris arī līdz 2,7 miljoniem cilvēku Eiropas Savienībā (ES).

ES pagājušonedēļ paziņoja, ka tieslietu komisāre Vera Jourova telefonsarunās ar Facebook galveno operāciju vadītāju Šerilu Sandbergu apspriedīs, ko uzņēmums dara, lai atrisinātu datu noplūdi, kas var būt skārusi 87 miljonus cilvēku.

Jourova apstiprināja, ka šāda telefonsaruna notikusi ceturtdien, un sacīja, ka viņa tajā "aicinājusi Facebook pilnībā sadarboties ar Eiropas izmeklētājiem arī visaugstākajā līmenī no uzņēmuma puses".

Diskusija ar Sandbergu bija "konstruktīva un atklāta", sacīja Jourova.

"Es esmu uzdevusi vairākus jautājumus par Cambrige Analytica lietu. Man īpaši rūp informācija Eiropas pilsoņiem, kurus skāris šis skandāls," teica komisāre.

Jourovai tika pateikts, ka Facebook sācis informēt cilvēkus šonedēļ.

"Es aicināju Facebook spert visus nepieciešamos soļus, lai mazinātu jebkādas potenciāli negatīvas sekas lietotājiem nākotnē. Es tiku informēta, ka Facebook plāno plašu auditu par visām šīm lietotnēm, bet tam būs vajadzīgs ilgs laiks," sacīja Jourova.

Viņa arī ieteica Facebook vadītājam Markam Cukerbergam "pieņemt uzaicinājumu uz Eiropas Parlamentu".

Eiropā pieaug bažas par to, kā interneta kompānijas izmanto savu klientu datus, un par "viltus ziņu" izplatīšanos tīmeklī. Īpašs satraukums ir par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās Eiropā, izplatot dezinformāciju un radot nesaskaņas ar sociālo mediju starpniecību.

Jourova sacīja, ka viņa un Sandberga "arī apsprieda plašāku jautājumu par ietekmi uz demokrātiskiem procesiem un vēlēšanām nākotnē".

Sandberga viņu informēja, "ka Facebook strādā pie politisko reklāmu caurskatāmības uzlabošanas, un izrādīja atvērtību sadarbībai ar ES regulatoriem visos šajos jautājumos," sacīja Jourova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits