Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

EK aicina Katalonijas krīzē ievērot Spānijas konstitūciju

Eiropas Savienība (ES) trešdien aicinājusi, risinot Katalonijas krīzi, pilnībā ievērot Spānijas konstitucionālo kārtību.

Krīzē, kuru izraisījis 1.oktobrī notikušais Katalonijas neatkarības referendums, kas tika sarīkot, ignorējot Spānijas tiesas atzinumu, ka tas esot antikonstitucionāls, Brisele paudusi stingru atbalstu Madrides centrālajai valdībai, taču aicinājusi uz dialogu, lai atrisinātu situāciju, kas draud satricināt visu ES.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis pavēstīja, ka komisijas locekļi savā iknedēļas sēdē trešdien īsumā apsprieduši šo jautājumu.

"Komisija uzmanīgi seko situācijai Spānijā un atkārto savu iepriekšējo aicinājumu pilnībā ievērot Spānijas konstitucionālo kārtību," žurnālistiem Briselē norādīja Dombrovskis.

Viņš piebilda, ka EK uzticas premjerministram Marjano Rahojam un "visiem politiskajiem spēkiem, kas meklē risinājumu Spānijas konstitūcijas ietvaros".

Dombrovskis arī norādīja, ka EK prezidents Žans Klods Junkers atrodas pastāvīgā kontaktā ar Rahoju, kurš solījis darīt visu, lai nepieļautu Katalonijas neatkarību, un draudējis apturēt reģiona autonomijas darbību.

Top komentāri

Ievērojot
I
PSRS un LPSR konstitūciju tādas Latvijas Republikas nemaz nebūtu...diemžēl pašlaik Latvijā joprojām valda tie paši PSRS laika ex-komjaunieši, komunisti un čekisti...
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Patreiz EK kopā ar Madridi grauj visus tautu pašnoteikšanās pamatus !
ļuļa
ļ
gnīda dombrovskis ir aizmirsis, ka savulaik šitādi ierēdņi aicinājaievērot psrs konstitūciju, un teica, ka viļņas notikumi ir psrs iekšējā lieta. īsa atmiņa šitiem norijušamies mūļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits