Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

EK atspēko Ungārijas kampaņu pret imigrāciju, Junkeru un Sorosu

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien detalizēti atspēkojusi Ungārijas kampaņu, kurā ungāru izcelsmes amerikāņu miljardieris Džordžs Soross un EK prezidents Žans Klods Junkers attēloti kā nelegālās imigrācijas aizstāvji.

Ungārijā 19.februārī sāktās aģitācijas kampaņas ietvaros valstī izvietoti plakāti, kuros redzams Junkers un Soross līdz ar saukli - "Jums ir tiesības zināt, kas padomā Briselei".

"Viņi grib uzspiest obligātas izmitināšanas kvotas. Viņi grib vājināt dalībvalstu tiesības aizsargāt savas robežas. Viņi grib atļaut imigrāciju ar migrantu vīzām," vēsta kampaņas plakāti.

Atspēkojot šos apgalvojumus, EK uzsvēra, ka Ungārijas kampaņa izkropļo patiesību ar plakātiem, reklāmām laikrakstos un vēstuli, kuru ungāriem izsūtījis premjerministrs Viktors Orbāns, apgalvojot, ka Junkers un Soross ir izplānojuši sazvērestību.

"Ungārijas valdības apgalvojumi sliktākajā gadījumā ir faktiski nepareizi vai labākajā gadījumā ļoti maldinoši," norādīts EK atspēkojumā.

"Un nekam no tā nav nekādas saistības ar Džordžu Sorosu," piebildusi EK.

Komisijas preses sekretāre Mina Andrejeva žurnālistiem Briselē sacīja, ka ES, piemēram, nevēlas ieviest obligātas kvotas patvēruma meklētāju uzņemšanai un šis process arī turpmāk būs balstīts uz brīvprātības principu.

Andrejeva norādīja, ka pašreiz ES migrācijas noteikumi neietver obligātas kvotas un ierosinātās reformas patvēruma politikā aicina uz solidaritāti, bet neparedz kvotas migrantu uzņemšanai.

Viņa arī noraidīja apgalvojumus, ka EK vēlas vājināt dalībvalstu tiesības aizsargāt savas robežas, un uzsvēra, ka EK neplāno izsniegt vīzas, balstoties humānos apsvērumos. Andrejeva arī sacīja, ka EK nesadarbojas ar organizācijām, kas veicina nelegālo imigrāciju.

Viņa arī norādīja, ka ES sniegtā palīdzība migrantiem, piemēram, priekšapmaksas bankas kartes, ieviestas, lai palīdzētu pienācīgi identificētiem migrantiem, kas jau atrodas Grieķijā, nevis veicinātu migrāciju.

Viņa arī noraidīja apgalvojumus, ka EK plāno imigrācijas izmēģinājuma projektus kopā ar Āfrikas valstīm, piebilstot, ka ES valstis pašas izlemj, vai atļaut kvalificēta darbaspēka migrāciju no šādām valstīm.

Andrejeva arī noliedza, ka EK plāno samazināt finansējumu valstīm, kas iestājas pret imigrāciju.

Top komentāri

Redziet!
R
Ungārija sajaukusi adreses, un tai nav ko meklēt ES (nevienam viņus tur nevajag un neviens viņus tur netur!). Lai prasās atpakaļ pie Krieviem, tad būs gan Leiputrija, gan demokrātija, gan taisnība un patiesība, un -galvenais- būs atkal krievu tanki, ar ko TAUTA varēs no ungāriem AIZSTĀVĒTIES, jo TAUTA ir galvenā.
Saule
S
Mans vecaistevss kara laikā tika ar varu aizsūtīts darba nometnē Vācijā. Kara beigas sagaidīja angļu okupācijas zonā. Viņam bija izvēle atgriezties staļiniskajā Latvijā vai doties uz Angliju. Viņš izvēlējās otro. Bet pirms tam bija veselības un pagātnes pārbaude un vajadzēja parakstīt dokumentu ka viņš strādās no rīkotajā darbā - smagā metalurģijas rūpnīcā 5 gadus un tikai tad var mainīt dzīves vietu un nodarbosanos. Kā tagad organizēta migrantu uznemsana?
Krējums Saldais
K
EK atspēkojumi ļoti atgādināja PSRS KP Politbiroja tēzes cīņa par mieru visā pasaulē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits