Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EK izveidojusi ekspertu grupu cīņai pret dezinformāciju tiešsaistē

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi 39 ekspertus jaunizveidotā Augsta līmeņa ekspertu grupā, kas cīnīsies pret viltus ziņām un dezinformāciju tiešsaistē, liecina EK tīmekļa vietnē publicētā informācija. Grupa palīdzēs izstrādāt viltus ziņu apkarošanai domātu ES līmeņa stratēģiju, kas tiks atklāta šā gada pavasarī. Grupā iekļauti pilsoniskās sabiedrības, sociālo mediju, tiešsaistes platformu, ziņu mediju un akadēmisko aprindu pārstāvji.

Ekspertu grupa konsultēs EK par viltus ziņu fenomenu, nosakot ieinteresēto pušu lomu un atbildību, cenšoties aptvert šī jautājuma starptautisko dimensiju, izvērtējot stāvokli attiecīgajos jautājumos un formulējot rekomendācijas, norādīja EK.

Par grupas priekšsēdētāju iecelta Utrehtas Universitātes profesore Madeleina de Koka Bininga, kura specializējas intelektuālā īpašuma, autortiesību, mediju un elektronisko mediju likumos.

Latviju grupā pārstāvēs Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja asociētā profesore Anda Rožukalne.

EK digitālās sabiedrības un ekonomikas komisāre Marija Gabriela uzsvēra jaunizveidotās ekspertu grupas ieguldījumu diskusijā par viltus ziņām.

"Esmu pilnīgi pārliecināta, ka ar kolektīvu centienu un platformu, mediju, pilsoniskās sabiedrības, akadēmisko aprindu un žurnālistu, kā arī valsts sektora pieredzes apmaiņas palīdzību mēs spēsim identificēt efektīvu rīcību cīņā pret nepatiesas informācijas un dezinformācijas epidēmiju tiešsaistē, vienlaicīgi ievērojot pamatprincipus," paziņoja komisāre.

Grupas dalībniekus izraudzījās EK eksperti no vairāk nekā 300 kandidātiem, kas bija pieteikušies. Aicinājums pieteikties tika publicēts pērnā gada novembrī.

Ekspertu grupa pirmo reizi sanāks 2018. gada 15. janvārī. Tās galvenā loma būs atbalstīt EK centienus veidot politiku cīņai pret viltus ziņām un dezinformāciju tiešsaistē. Gaidāms, ka ekspertu grupa nāks klājā ar ziņojumu, kura secinājumi tiks iekļauti aprīlī publicēšanai paredzētajā EK paziņojumā par viltus ziņām un dezinformāciju tiešsaistē.

Top komentāri

Vai
V
dzimst EiroPSRS "patiesības ministrija"?
Vau!
V
Eiropas Komisija veidos troļļu bataljonus :))) Būtu jau labi, ja Junkera troļļi cīnītos pret Putina troļļiem. Diemžēl tie darbosies paralēli Putina troļļiem. Troļļu skaits dubultojas.
ES cietumuzraugs
E
Lai dzīvo PATIESĀ PATIESĪBA, un tā ir MANĒJĀ. Pārējā ir trolings.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits