Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

EK veidos komandu attiecību kārtošanai ar Lielbritāniju pēc Brexit

Eiropas Savienības (ES) Brexit sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē vadīs jaunu komandu, kas kārtos attiecības ar Lielbritāniju pēc Brexit, otrdien paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

Plānots, ka Lielbritānija no ES izstāsies 31.oktobrī, kam sekos vismaz 14 mēnešu ilgs pārejas posms, kurā Briselei un Londonai būs jāvienojas par jaunu tirdzniecības līgumu.

Barnjē pašreizēja komanda, kas veda sarunas par izstāšanās līgumu, tiks apvienota ar ES Brexit gatavības komandu, izveidojot jaunu darba grupu attiecību veidošanai ar Lielbritāniju, paziņoja EK.

EK norādīja, ka lēmums par jaunās komandas izveidošanu stāsies spēkā 16.novembrī, neatkarīgi no notikumiem Lielbritānijā.

Barnjē par Brexit sarunu delegācijas vadītāju iecēla līdzšinējais EK prezidents Žans Klods Junkers, un viņš saglabās amatu arī jaunajā EK sastāvā, ko vadīs Urzula fon der Leiena.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments sestdien nobalsoja par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt premjerministra Borisa Džonsona panākto Brexit vienošanos, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums.

Parlaments pieprasīja, lai Džonsons atliek Brexit uz laiku, kamēr likumdevēji turpina izskatīt jauno vienošanos par valsts izstāšanos no ES.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka breksits nenotiks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits