Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EP apspriedīs Krievijas kara noziedznieku kriminālvajāšanu

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien iztaujās Eiropas Komisijas pārstāvjus par iespējām izveidot tribunālu saistībā ar Ukrainā pastrādātiem kara noziegumiem, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Gaidāms, ka ceturtdien, 19.janvārī, sekos balsojums par rezolūciju. Paredzams, ka deputāti atkārtos EP 2022.gada maijā pieņemtajā rezolūcijā pausto aicinājumu Eiropas Savienībai (ES) spert visus nepieciešamos soļus, lai atbalstītu Krievijas un Baltkrievijas režīmu kriminālvajāšanu par kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci, genocīdu un agresiju pēc 2022.gada iebrukuma Ukrainā.

EP ieskatā, pret visiem Krievijas bruņoto spēku personāla un valdības amatpersonām, kas iesaistītas kara noziegumos, būtu jāveic izmeklēšana un tās jāsauc pie atbildības.

Savukārt pagājušā gada 23.novembrī pieņemtā rezolūcijā EP pasludināja Krieviju par valsti, kas atbalsta terorismu, kā arī par valsti, kas izmanto "terorisma līdzekļus".

Jau vēstīts, ka pagājušā gada martā Lietuvas Tieslietu ministrija ierosināja ES izveidot īpašu tribunālu, lai nodrošinātu, ka Krievijas un Baltkrievijas līderi tiek tiesāti par karu Ukrainā. Izveidot starptautisku Ukrainas kara noziegumu tribunālu divas dienas pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ierosināja Ukrainas valdība.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu sākt iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits