Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EP Briselē notiks konference Divējādās kvalitātes produkti ES vienotajā tirgū: kas sekos tālāk?

Eiropas Parlamentā (EP) Briselē 25.aprīlī EP deputāte Inese Vaidere (Vienotība) organizēs konferenci Divējādās kvalitātes produkti Eiropas Savienības (ES) vienotajā tirgū: kas sekos tālāk?. aģentūru LETA informēja Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Šajā konferencē piedalīsies arī Izglītības, kultūras, jaunatnes un pilsonības lietu komisārs Tibors Navračičs un Eiropas Komisijas (EK) Vienotā pētījuma centra pārtikas standartu nodaļas vadītājs Francis Ulberts, kā arī patērētāju organizācijas, ražotāju un tirgotāju pārstāvji.

Vaidere pagājušajā gadā no ES budžeta panāca 0,8 miljonus eiro pilotprojektam, lai veiktu pirmo Eiropas mēroga pētījumu, kas sniegs konkrētus faktu par pārtikas produktu kvalitātes atšķirībām dažādos Eiropas reģionos. Divējās kvalitātes produktu salīdzināšanas metodoloģijas izstrādi veic un koordinē EK Vienotais pētījumu centrs. Šogad deputāte pilotprojektu ir iesniegusi atkal, pieprasot papildus finansējumu, lai salīdzinātu arī nepārtikas preces.

Deputāte jau iepriekš ir skaidrojusi Rietumeiropas kolēģiem EP, ka daudziem viena zīmola ražojumiem atkarībā no tā, vai tos paredzēts realizēt Austrumeiropas un Centrāleiropas vai Rietumeiropas tirgos, pastāv sastāva atšķirības. To, ka daudziem ražojumiem, ko pārdod pie mums, ir zemāka kvalitāte, un tajos ir stipri mazāk augstas kvalitātes sastāvdaļu nekā tajos produktos, kas paredzēti rietumu tirgus segmentam, pierāda arī dažādi nacionāli pētījumi. Līdz šim vēl nav ticis veikts visaptverošs pētījums pēc vienotas metodoloģijas, lai varētu konkrēti apgalvot, tieši cik un kurus produktus šī problēma skar.

"Jau vairāk nekā desmit gadus Latvija ir daļa no ES vienotā tirgus, un nav pieļaujams, ka mūsu iedzīvotāji tiek uzskatīti par otrās šķiras patērētājiem. Tādēļ, jau šobrīd domājam par izmaiņām ES likumdošanā, kas novērstu patērētāju diskrimināciju," norādīja Vaidere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits