Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

EP sācis izmeklēt Ždanokas sakarus ar Krievijas izlūkdienestiem

Eiropas Parlaments (EP) ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem.

EP priekšsēdētāja Roberta Metsola "ļoti nopietni" uztver apsūdzības pret Ždanoku un šo lietu nodevusi Uzvedības kodeksa konsultatīvajai komitejai, atbildot uz Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" (DW) jautājumu, pirmdien paziņojis Metsolas oficiālais pārstāvis Jiri Lāss.

"Tas nozīmē, ka Eiropas Parlamentā ir sākta izmeklēšana," viņš paskaidrojis.

Metsola šo jautājumu izvirzīs apspriešanai arī priekšsēdētāju konferencē 31. janvārī.

Priekšsēdētāju konference ir EP politiskā struktūra, kas atbild par attiecībām ar citām ES iestādēm un dalībvalstu parlamentiem. Priekšsēdētāju konferences sastāvā ir EP priekšsēdētājs un frakciju līderi.

Savukārt EP preses dienests uz DW jautājumu atbildējis, ka nevēlas komentēt apsūdzības, kas izteiktas kādam deputātam.

Preses dienests tomēr norādījis, ka apsūdzības jau pirms kāda laika ir izskanējušas valstī, kuru pārstāv Ždanoka, t.i., Latvijā. "Mēs uzsveram, ka uz visiem Eiropas Parlamenta deputātiem attiecas vienādi noteikumi par mandāta neatkarību un ētiku," piebildis preses birojs. "Tāpat kā visi deputāti, arī Eiropas Parlamenta deputāts ir atbildīgs vēlētāju priekšā".

Par uzvedības kodeksa pārkāpumiem EP priekšsēdētājs var piemērot sankcijas, par ko paziņo plenārsēdē. Tajā pašā laikā lēmumu par EP deputāta atbrīvošanu no amata pieņem viņa valsts kompetentās iestādes.

Kā liecina krievu neatkarīgās pētnieciskās žurnālistu organizācijas "The Insider" izmeklēšana, kas veikta sadarbībā ar igauņu, latviešu un zviedru žurnālistiem, Ždanoka aktīvi sarakstījusies ar Krievijas pilsoņiem, kas, iespējams, ir Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) virsnieki. Cita starpā viņa tiem sūtījusi atskaites par savu darbību. Izmeklēšana balstās uz Ždanokas uzlauzto e-pasta saraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits