Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Lazarevičs (attēlā pa labi) Serbijas Militārajā akadēmijā jau nolasījis lekciju ar nosaukumu Serbu karavīru varonība un humānisms, aizstāvoties pret NATO agresiju

ES brīdina Serbiju neiekļaut kara noziedzniekus militārās akadēmijas mācībspēkos

Eiropas Savienība (ES) pirmdien brīdinājusi kandidātvalsti Serbiju, ka kara noziegumos notiesāta ģenerāļa iecelšana par lektoru militārajā akadēmijā ir pretrunā ES principiem.

ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) notiesāja bijušo Dienvidslāvijas armijas ģenerāli Vladimiru Lazareviču uz 14 gadiem cietumā par serbu spēku pastrādātajiem noziegumiem Kosovas kara laikā no 1998.gada līdz 1999.gadam.

Lazarevičs tika atbrīvots 2015.gadā, kad bija izcietis divas trešdaļas no piespriestā soda.

ES sagaida, ka "politiskie līderi godās pagātnes konfliktu upurus un patiesi veicinās samierināšanos Rietumbalkānos", teikts ES ārlietu dienesta preses sekretāres Majas Kosijančičas paziņojumā.

"Politiskajiem līderiem ir jāvada visi centieni pagātnes smagā mantojuma pārvarēšanai un konstruktīvi jāveicina abpusēja uzticība, dialogs un tolerance," norādīja Kosijančiča.

"Serbija, kā ES kandidātvalsts, nedrīkst novirzīties no šiem principiem. Notiesāta kara noziedznieka iecelšana amatā Serbijas Militārajā akadēmijā ir tiešā pretrunā šiem principiem," uzsvēra Kosijančiča.

Lazarevičs komandēja serbu karavīrus Kosovas karā, kas beidzās pēc trīs mēnešu ilgas gaisa triecienu kampaņas, kuru NATO īstenoja pret Serbiju.

Kosova neatkarību no Serbijas vienpusējā kārtā pasludināja 2008. gadā, taču Belgrada to joprojām uzskata par savas teritorijas sastāvdaļu.

Lazarevičs pagājušajā nedēļā nolasīja savu pirmo lekciju militārajā akadēmijā Belgradā. Lekcijas nosaukums bija Serbu karavīru varonība un humānisms, aizstāvoties pret NATO agresiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits