Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ES līderi apsver iespēju pagarināt Brexit tikai līdz 22. maijam

Eiropas Savienības (ES) līderi apsver iespēju atlikt Brexit tikai līdz 22. maijam, lai Lielbritānija varētu kontrolēti izstāties no bloka, teikts samita paziņojuma projektā, ar kuru iepazinusies aģentūra DPA.

"Ņemot vērā to, ka Apvienotā Karaliste negrasās rīkot Eiropas Parlamenta vēlēšanas, nav iespējams pagarinājums ilgāk par šo datumu," teikts paziņojuma projektā, kas sagatavots apstiprināšanai pārējo ES 27 dalībvalstu līderiem.

Pagarinājums būs atkarīgs no tā, vai Lielbritānijas parlaments nākamnedēļ apstiprinās izstāšanās vienošanos, kuru tas jau divas reizes noraidījis.

ES līderu apsvērtais Brexit pagarinājums ir īsāks par Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lūgto Brexit termiņa pagarinājumu līdz 30. jūnijam.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka nākošais pagarinājums - līdz Jāņiem, tad - līdz Pēteriem, pēc tam - līdz Miķeļiem... .
vēlēšanas
v
Kamēr Eiropas Komisija grib izmantot Brexitu pirmsvēlēšanu kampaņā, pārceļot Brexitu tieši uz Eiroparlamenta vēlēšanu priekšvakaru un šādā veidā monopolizējot visu uzmanību vienam notikumam, Nīderlandē jau ir saskaitīti vakardienas vēlēšanu rezultāti. Lielākie ieguvēji: Forums par demokrātiju +86 vietas, zaļie + 30 vietas. Lielākie zaudētāji: sociālisti -35 vietas, liberāļi -27 vietas, Brīvības partija -25 vietas, kristīgie demokrāti -15 vietas, leiboristi -10 vietas. Forums par demokrātiju ir šī gada pirmais pārsteigums: partija, kurai agrāk nebija nevienas vietas, ir ieguvusi 86 vietas un kļuvusi par populārāko partiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits