Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ES līderi sola turēties pie vienotības un likuma varas principiem

Eiropas Savienības (ES) līderi samitā Rumānijā pauduši apņēmību turpināt ievērot bloka vienotības un likuma varas principus.

Raugoties nākotnē pēc Brexit, bloka līderi solījuši jaunu savienību, kurā 27 valstis ir gatavas stāties pretī nākotnei kā viens vesels.

Neformālajā samitā piedalījās visas ES dalībvalstis, izņemot Lielbritāniju.

"Vienoti mēs esam stiprāki šajā nemierīgajā un provokatīvajā pasaulē," teikts samitā pieņemtajā dokumentā.

"Mēs atzīstam mūsu pienākumu, kā līderiem, padarīt mūsu savienību stiprāku un mūsu nākotni gaišāku," paziņojuši bloka līderi. Tomēr ar konkrētākiem solījumiem viņi nenāca klajā.

Līderi solījuši palikt vienoti gan labos, gan grūtos laikos, "aizsargāt mūsu dzīvesveidu, demokrātiju un likuma varu" un nodrošināt, ka Eiropa ir atbildīgs globāls līderis.

ES valstu līderi arī solījuši sargāt nākotni turpmākajām eiropiešu paaudzēm.

Samitā pieņemtajā Sibiu deklarācijā, kas tā nosaukta par godu pilsētai, kurā norisinās samits, uzskaitīti kopumā desmit punkti jeb solījumi.

Bez jau minētajiem līderi apņēmušies "aizsargāt vienu Eiropu, no Austrumiem līdz Rietumiem, no Ziemeļiem līdz dienvidiem", vienmēr meklēt kopīgus risinājumus, nākt klajā ar risinājumiem, kad tie ir būtiski nepieciešami, ievērot godīguma principu, nodrošināt līdzekļus ambīciju realizēšanai un aizsargāt savus pilsoņus un gādāt par viņu drošību.

Pēc deklarācijas pieņemšanas ES līderi sāka sarunas par otru dokumentu, kas šajā samitā netiks pabeigts, bet kurā būs izklāstīti detalizētāki plāni.

Gaidāms, ka Eiropadomes prezidents Donalds Tusks samita laikā arī iepazīstinās ar procedūrām nākamā Eiropas Komisijas (EK) vadītāja izraudzīšanai pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Šomēnes ES dalībvalstīs notiks EP vēlēšanas, pēc kurām mainīsies arī bloka vadība.

Top komentāri

melnais humors
m
Vācijai ir savas intereses, bet Francijai - savas utt. Kopējās intereses un turēšanās kopā visiem kā vienam - tā kārtējo reizi ir tukša muldēšana! Bet, protams, Latvijas politiķi kā vienmēr būs lielāki katoļi nekā Romas pāvests un kā parasti līdīs ellē velnam pa priekšu, pat ja tāpēc būtu jāupurē valsts un visi iedzīvotāji.
ļuļa
ļ
gaišāku nākotni mums jau vienreiz solīja. un komunismam bija jāiestājas 1980. gadā. skumji, ka tagadējie ziķeri nenoliek konkrētu gadu, būtu interesantāk. ak jā, un tā eiropas saglabāšana. vareni, vareni, pats dievs jahve varētu sākt skaust. eiropa ir kontinents alias pasaules daļa, kā nez kankariņš (bildē) un visi citi (bildē) taisās to saglabāt? vai tomēr runa ir par ES, tikai izmantoti tiek vecie komunistu saukļi? P.S. par likuma varu runājot. tikko berlīnē, Görlitzer Park, ir ierīkotas speciālas vietas narkodīleriem, kur tirgot narkotikas. ar argumentu, ja jau nelikumības pastāv, tad viņas vajag sakārtot. kā narkodīleru aizsardzība un vietu ierādīšana iet kopā ar likumību? jau iepriekš paldies par atbildi.
pa
p
ES nepieciešams izformēt. Vācija klaji pārkāpj citu Eiropas tautu tiesības uz pašnoteikšanos, tai nevar uzticēt Eiropas robežas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits