Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ES mobilizē atbalstu ugunsgrēku skartajām valstīm, tai skaitā Latvijai

Eiropas Komisijas (EK) Reaģēšanas koordinācijas centrs strādā nepārtrauktā režīmā un uztur pastāvīgus kontaktus ar Grieķijas, Zviedrijas un Latvijas varasiestādēm, kas pieprasījušas Eiropas Savienības (ES) atbalstu cīņā ar postošajiem savvaļas ugunsgrēkiem, otrdien paziņojusi EK.

Pēc postošajiem ugunsgrēkiem Grieķijā, kas saskaņā ar pēdējām ziņām jau prasījuši vismaz 60 cilvēku dzīvības, EK prezidents Žans Klods Junkers runājis ar Grieķijas prezidentu Prokopu Pavlopulu un premjerministru Aleksi Cipru, lai izteiktu visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un draugiem.

Savā vēstulē Junkers atkārtoti uzsvēris, ka tiks darīts viss, lai sniegtu Atēnām atbalstu "šajos grūtajos laikos".

Grieķija ES palīdzību pieprasīja ceturtdienas vakarā, un uz Atēnu palīdzības pieprasījumu nekavējoties reaģēja Kipra, Spānija un Bulgārija, kas jau piedāvājušas konkrētu palīdzību, tostarp lidmašīnas, ugunsdzēsējus, mediķus un spēkratus.

ES humānās palīdzības un krīžu vadības komisārs Krists Stilianidis otrdien devies uz Atēnām, lai tiktos ar Grieķijas civilās aizsardzības pārstāvjiem un koordinētu ES sniegto palīdzību.

Tikmēr Zviedrijā mežu ugunsgrēku dzēšanā jau piedalās citu ES dalībvalstu nosūtītās lidmašīnas, spēkrati un ugunsdzēsēji.

Savukārt, lai palīdzētu Latvijas varasiestādēm noteikt paaugstinātā riska teritorijas, aktivizēta ES satelītu sistēma Copernicus.

EK turpinās uzturēt kontaktus ar valstīm, kas iesaistītas ES Civilās aizsardzības mehānismā, lai sniegtu visu nepieciešamo palīdzību.

Top komentāri

Ilona Kulda
I
NBS apbruņojuma modernizēšana nav tikai tukša izrādīšanās
Asus
A
Латвия потратила сони миллионов евро на армию, а простых вертолетов помочь потушить пожар нет. ПОЗОР, Евросоюз отказал Латвии в помощи - у них нет свободных вертолетов. На помощь Латвии пришел последний диктатор Европы и друг Путина - Лукашенко. Завтра в среду из Белоруссии прилетит вертолет для тушения пожара в Талсы.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits