Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES pagarina sankcijas pret Janukoviču

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmdien nolēmušas pagarināt līdzekļu iesaldēšanu bijušajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un 11 citām personām, kuras tiek turētas aizdomās par valsts līdzekļu izlaupīšanu.

Šīs sankcijas pirmo reizi tika ieviestas 2014.gadā, iesaldējot attiecīgo personu bankas kontus un nekustamo īpašumu. Pēc tam sankcijas ik gadu pagarinātas.

Tagad sankcijas pagarinātas līdz 2020.gada 6.martam.

Taču šoreiz no "melnā saraksta" svītrots bijušais Janukoviča administrācijas vadītājs Andrijs Kļujevs, atklāja kāda ES amatpersona.

ES vērsās pret šīm personām 2014.gadā, kad Ukrainā pret viņiem tika sākta izmeklēšana par valsts līdzekļu izlaupīšanu un pārskaitīšanu uz ārvalstīm. Togad Janukovičam protestu ietekmē nācās pamest Ukrainu un viņš aizbēga uz Krieviju.

Līdzekļi iesaldēti ar mērķi novērst Ukrainas valsts līdzekļu aizplūšanu uz trešajām valstīm un garantēt, ka Ukrainas valsts var atgūt nozagto naudu.

Janukovičs apstrīdēja tiesā līdzekļu iesaldēšanu, bet ES Tiesa 2017.gadā atstāja spēkā Janukovičam piemērotās sankcijas.

 

Top komentāri

bet
b
Pati Eiropas sankciju sistēma ir absurda. Kāpēc jātēlo teātris, visu laiku pagarinot sankcijas? Sankcijām ir jābūt pastāvīgām, tādām, kuras būtu grūti atcelt pat tad, kad būtu izpildītas visas prasības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits