Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Žogs uz Ungārijas robežas

ES Tiesa noraida Ungārijas un Slovākijas sūdzību par bēgļu kvotām

Eiropas Savienības Tiesa (EST) noraidījusi Ukrainas un Slovākijas sūdzību par Eiropas Savienībā (ES) noteiktajām imigrantu kvotām, kas paredzētas, lai atvieglotu slogu, ko ES dienvidu valstīm izraisīja lielā migrantu plūsma, ziņo BBC.

Ungārija un Slovākija vērsās tiesā, apgalvojot, ka problēma, proti, ieceļotāju problēma nav abu valstu izraisīta un ka kvotas pakļauj abas valstis pastiprinātam islāma teroristu riskam. Abas valstis norādīja, ka kvotu sistēma nav pareizā atbilde problēmai. 

Tomēr EST norādīja abu valstu sūdzību, norādot, ka kvotu sistēma ir proporcionāla un palīdz Itālijai un Grieķijai tikt galā ar migrantu plūsmu.

Jāatgādina, ka Ungārija līdz šim nav uzņēmusi nevienu imigrantu no kvotu sistēmas pretēji pārējām valstīm, kas, izrādot solidaritāti ar ES dienvidos esošajām valstīm, piekrita uzņemt daļu ieceļotāju. BBC norāda, ka, lai gan tiesa noraidīja sūdzību, tā neatrisina politisko problēmu, un Eiropas Komisijai var nākties piemērot sankcijas un citus mehānismus, lai sodītu valstis par nepakļaušanos.

Top komentāri

ļuļa
ļ
debīla eiropa. protams, ka ungārijai un slovākijai taisnība - kāda suņa pēc nelegālajiem imigrantiem (nelegālis - tātad noziedznieks pašā saknē) jādod iespēja palikt eiropā???? turklāt vairums to salašņu nāk no valstīm, kur nemaz nav kara - nigērijas, bangladešās, eritrejas, ganas, marokas un alžīrijas - turklāt no divām pēdējām valstīm viņi visi uzdodas par sīriešiem, un visi nezin kāpēc ir pazaudējuši pases.aifonus gan ne, kas zīmīgi.
hmm
h
EST spriedums ir vēl viena nagla Eiropas Savienības zārkā.
1984
1
Orveliskai tiesai orvelisks spriedums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits