Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ES tuvu darījumam ar bankām par Grieķijas parādsaistību norakstīšanu

Sarunu vedēji no Eiropas Savienības (ES) un bankām ir salīdzinoši tuvu darījumam, lai norakstītu aptuveni pusi no Grieķijas 350 miljardus eiro (245,9 miljardus latu) lielajām parādsaistībām, pirmdien paziņoja ES ekonomikas un monetāro lietu komisāra Oli Rēna preses pārstāvis Amadeu Altafajs Tardio. "Mēs esam salīdzinoši tuvu darījumam," norādīja Tardio.

Lai arī pārrunas vēl turpinās, viņš uzsvēra, ka ES "priekšroku skaidri dod brīvprātīgai pieejai". Taču Tardio izvairījās no jautājuma, vai eirozonas finanšu ministru ierosinātā parādsaistību norakstīšana vismaz 50% apmērā varētu tikt padarīta bankām par neizbēgamu.

Kāds šīm pārrunām tuvu esošs informācijas avots ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka ES lūgusi bankām piekrist parādsaistības norakstīt 60% apmērā, bet bankas līdz šim saglabājušas savu piedāvājumu 40% apmērā. "Pārrunas noteikti noslēgsies kaut kur pa vidu," sacīja informācijas avots.

Kā ziņots, šā gada jūlijā bankas piekrita norakstīt 21% viņu īpašumā esošo Grieķijas parādsaistību, tādējādi palīdzot novērst valsts maksātnespēju.

Tikmēr Grieķijas laikraksti pirmdien pauda bažas par valsts banku sektora nākotni, ja tiks īstenots Eiropas līderu ierosinājums norakstīt Grieķijas parādsaistības vismaz 50% apmērā.

Grieķijas pensiju fondiem parādsaistību obligācijās pieder aptuveni astoņi miljardi dolāru (5,6 miljardi latu), bet bankām - aptuveni 44 miljardi eiro (30,9 miljardi latu).

Risinājumi pašreizējai parādsaistību krīzei atkārtoti tiks apspriesti trešdien, kad Briselē tiks rīkots otrs samits.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits