Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Ziemassvētki drošībnieku uzraudzībā

Pēc terora akta Berlīnē un uzbrucēja likvidēšanas Milānā, gan Vācijā, gan Itālijā Ziemassvētkos lielāko pilsētu ielās patrulē ar automātiskajiem ieročiem bruņoti policisti un karavīri. Tāpat žandarmi patrulē Francijas pilsētās - šī valsts pēdējā gada laikā ir piedzīvojusi visasiņainākos terora aktus. Tikmēr citviet Eiropā policijas vienībām izsludināta paaugstināta gatavība, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Romas varas iestādes aizliegušas minibusiņu un kravas automašīnu kustību pilsētas centrā, bet ielās patrulē smagi bruņoti likumsargi. Ielās, kas ved uz tūristu apmeklētām vietām, izveidoti policijas kontrolposteņi.

Vatikāna ielās pie Svētā Pētera bazilikas, kur Romas pāvests Francisks vadīs Ziemassvētku vakara misi, policijas automašīnas un armijas mašīnas izvietotas ik pa simts metriem.

Drošības pasākumi pastiprināti arī Milānā, kur vakar tika nošauts Aniss Amri, par Berlīnes slaktiņa sarīkošanu meklētais tunisietis.

Vācijā ar automātiskajiem ieročiem bruņoti policisti patrulē ne tikai pilsētas ielās, bet arī lidostās un dzelzceļa stacijās. Tāpat pat 30 kilometru attālumā no robežas tiek veiktas automašīnu pārbaudes personām, kas iebraukušas Vācijā.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs apstiprinājis, ka terora aktu draudu līmenis Vācijā saglabājas augsts, pat neskatoties uz Berlīnes slaktiņa sarīkotāja nāvi.

Arī Francija, kas pērn novembrī piedzīvoja Eiropā pēdējā laikā nāvējošākos teroristu uzbrukumus, drošības garantēšanai norīkojusi 91 tūkstošus policistu un karavīru. Īpaši tiks apsargātas kristiešu baznīcas.

Arī Lielbritānijā izsludināts otrs augstākais terora aktu draudu līmenis.

Jau vēstīts, ka pēdējais terora akts Eiropā ar vairāk nekā 10 cilvēku upuriem tika pastrādāts pirmdien Berlīnē. Iebraucot ar kravas automašīnu cilvēku pilnā Ziemassvētku tirdziņā, tika nogalināti 12 cilvēki, bet vēl teju 50 ievainoti. Par notikušo policija turēja aizdomās jaunu tunisieti Anisu Amri, kurš piektdien nošauts Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits