Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Francija aktivizē bezvienošanās Brexit rīcības plānu

Francijas valdība aktivizējusi plānus, lai risinātu bezvienošanās Brexit radītās sekas, ceturtdien pavēstīja premjerministrs Eduārs Filips. Tas, ka no šādas situācijas izdosies izvairīties, kļūst arvien mazāk ticams, uzskata Francijas valdības vadītājs.

Runājot pēc ministru sanāksmes, kas tika sasaukta, lai spriestu par Brexit vienošanās noraidīšanu Lielbritānijas parlamentā, Filips sacīja: "Esmu pieņēmis lēmumu aktivizēt plānu bezvienošanās Brexit scenārijam."

Plāns paredz piešķirt 50 miljonu eiro lielas investīcijas Francijas ostām un lidostām, "kas acīmredzami būs vietas, kuras visvairāk skars nepieciešamās pārmaiņas" šādā gadījumā. "Dažās ostās tiks izveidotas autostāvietas, citās tiks radīta infrastruktūra pārbaužu veikšanai," sacīja premjers.

Francija jau iepriekš bija ieplānojusi pieņemt darbā papildu muitas darbiniekus un veterināros inspektorus.

Francijas parlaments ceturtdien, kā sagaidāms, pieņems likumu, kas valdībai pēc bezvienošanās Brexit, kas potenciāli varētu izraisīt haosu abos Lamanša krastos, ļaus pieņemt lēmumus, izsludinot dekrētus. "Mēs gribam būt gatavi tam, ka tiek aizsargātas mūsu pilsoņu intereses," sacīja Filips.

"Vienlaikus mūsu mērķis ir ievērot mūsu saistības, garantēt, ka mūsu pilsoņu dzīves un savā ziņā arī Francijā mītošo Lielbritānijas pilsoņu dzīves tiek ietekmētas, cik vien maz iespējams," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka aizvien pieaug neskaidrība par to, vai un kādā veidā 29. martā Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību (ES). Pēc tam, kad Lielbritānijas premjeres Terēzas Mejas valdības vienošanos ar ES parlamentārieši izbrāķēja un viņas pašas amats jau kārtējo reizi bija atkarīgs no deputātu balsojuma, arvien ticamāks kļūst scenārijs, ka izstāšanās datums - 29. marts - varētu tikt pārcelts, lai ļautu Lielbritānijas politiķiem panākt vienošanos un apstiprināt Brexit līgumu. Izstāšanās bez vienošanās atstātu sekas arī uz Latvijas ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits