Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Francija nosūtīs karavīrus uz Reinjonu, kur izcēlušies vardarbīgi protesti

Francija nosūtīs karavīrus uz Reinjonu, savu aizjūras teritoriju Indijas okeānā, kur protesti pret degvielas nodokļa palielināšanu pārauguši vardarbībā un notikušas laupīšanas.

Salā jau trešo dienu slēgtas skolas, jo protestētāju saslieto barikāžu dēļ skolotāji un bērni nespēj nokļūt līdz mācību iestādēm, kurām nav iespējams piegādāt arī pārtiku.

Protesti pret degvielas cenu kāpumu un valdības plāniem palielināt degvielas nodokli kopš sestdienas pāršalkuši visu Franciju un tās aizjūras teritorijas. Taču Reinjonā tie pārauguši plašākos protestos pret nabadzību, kas šajā salā ir lielāka problēma nekā citur Francijā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien aizstāvēja valdības centienus uzlabot ekonomisko situāciju Reinjonā, bet tur notikušo vardarbību nodēvēja par nepieņemamu. Makrons paziņoja, ka nosūtīs uz salu karavīrus situācijas noregulēšanai.

Prefektūra ziņo, ka kopš sestdienas aizturēti 123 cilvēki un aptuveni 30 policisti ir ievainoti.

Top komentāri

reptilis
r
...,jā...ā,Europas līderis Makarons:)))))
re kā
r
"Makrons paziņoja, ka nosūtīs uz salu karavīrus situācijas noregulēšanai." Re, kāpēc Makronam ir vajadzīga Eiropas armija! Lai varētu nosūtīt karavīrus situācijas noregulēšanai, piemēram, Polijā vai Ungārijā, kad tās atsakās uzņemt nelegālos imigrantus.
multi-kulti
m
Savukārt Francijas feministēm-velkomistēm laime ir uzsmaidījusi. Kāds puisis no Bangladešas ir izvarojis dažas meitenes Normandijā, arī vismaz vienu nepilngadīgo. Tiesa ir nospriedusi izbeigt lietu un atbrīvot puisi, jo viņa kultūrā valda cita attieksme pret sievietēm. Nākamajā dienā, apmulsis no sabiedrības reakcijas uz šādu spriedumu, tiesnesis ir paziņojis, ka viņš neapstrīd meiteņu liecību patiesumu, vienkārši tiesājamais neapzinājās, ka viņš izvaro.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits