Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Francijā par seksuālu uzmākšanos plāno sodīt "uz vietas"

Francijā grasās pieņemt likumu, kas ļaus likumsargiem uz vietas izrakstīt soda kvītis tiem, kas publiskās vietās kādu seksuāli aizskars - vai nu vārdiski, vai kā citādi ar savu uzvedību, vēsta The Guardian.

Likumprojekts, kuram pēc Ifop veiktās aptaujas ir 90% sabiedrības atbalsts, tiktu piemērots par tādiem pārkāpumiem kā aizskarošu vai pazemojošu piezīmju, repliku izteikšana, uzbrūkoša un seksistiska uzvedība pret kādu citu personu publiskā vietā, un šo noteikumu ievērošanu uzraudzīs policija.

Dzimumu līdztiesības jautājumu ministre Marlēna Šiapa ieskicēja, ka šis likums, piemēram, attieksies uz tādām situācijām, kurās kāda persona otrai uzmācīgi pieprasa telefona numuru, neskatoties uz otras personas neieinteresētību, vai nepiedienīgu komentāru izteikšana, piemēram, sabiedriskajā transportā. 2016. gadā Francijā veiktā aptaujā secināts, ka vairāk nekā 80% sieviešu, kuras izmanto sabiedrisko transportu, saskārušās ar nevēlamiem izteikumiem par savu izskatu.

Francijas prezidents Emanuels Makrons norādījis: "Mērķis ir panākt, ka sievietēm nav bail atrasties ārpus mājas."

Iecerēts, ka piemērojamie sodi par noteikumu pārkāpšanu būtu robežās no 90 eiro līdz pat 750 eiro, bet vainu pastiprinošos apstākļos un atkārtotiem pārkāpējiem šie sodi varētu būt vēl bargāki.

Likumprojekts tiks apspriests valdības sanāksmē, bet līdz parlamentam nonāks tuvākajos mēnešos. Jāatzīmē, ka tas tika gatavots jau pirms pērn plaši izskanējušajiem skandāliem, kur ietekmīgi šovbiznesa darboņi vainoti seksuālā vardarbībā, un pirms #MeToo kustības aizsākšanas.

Top komentāri

yes!
y
Citāts: "Francijas prezidents Emanuels Makrons norādījis: "Mērķis ir panākt, ka sievietēm nav bail atrasties ārpus mājas."" Lai Makrons iesaka sievietēm pastaigāties pa Francijas musulmaņu kvartāliem, vēlams minisvārkos, paskatīsimies, cik droši viņas tur jutīsies.
feministes jau kūst
f
Nu re, sievietes varēs savā starpā čupoties kā tādā klases vakarā, jo džeki būs pārmīzuši jēgu. Savā ziņā riskants pasākums, sadala atkal cilvēkus divās grupās. Nez kā vēl ar pierādīšanu, vai tiešām tā bija..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits