Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Francijā turpinās Kalē imigrantu nometnes nojaukšana

Francijas varasiestādes Kalē valsts ziemeļos jau otro nedēļu turpina nojaukt nelegālo imigrantu nometni, kas iesaukta par "Džungļiem", bet netālu tikmēr pirmdien atvērsies pirmā starptautiskiem standartiem atbilstošā bēgļu nometne.

Jaunajā nometnē, kas atrodas vairākus kilometrus no Džungļiem, starptautiskā organizācija Ārsti bez robežām (MSF) līdz šim uzstādījusi aptuveni 200 no plānotajām 275 kabīnēm. Ierīkotas dušas un tualetes.

Nometnē plānots izmitināt vismaz 1500 cilvēku, tostarp daudzus no tiem, kuri spiesti pamest Kalē.

Tūkstošiem imigrantu - lielākoties kurdi no Irākas - jau mēnešiem dzīvo blakus topošajai nometnei apstākļos, kas ir vēl sliktāki nekā Džungļos.

Francijas valdība nevēlējās jaunās nometnes celtniecību, bet vietējam mēram izdevās panākt šī projekta īstenošanu.

Tikmēr Kalē nometnē deviņi irāņi, kas pagājušajā mēnesī aizšuva sev mutes, protestējot pret nometnes nojaukšanu, pirmdien pieteica badastreiku.

Varasiestādes iecerējušas nojaukt Džungļu dienvidu daļu, lai izveidotu buferzonu 100 metru platumā starp nometni un autostrādi, tādā veidā apgrūtinot imigrantu iespējas iekļūt transportlīdzekļos, kas dodas uz Lielbritāniju.

Pagājušajā nedēļā tika nojauktas nometnes būdas divu hektāru platībā, un varasiestādes prognozē, ka visas dienvidu daļas nojaukšana var prasīt mēnesi vai vēl ilgāku laiku.

Saskaņā ar vietējo varasiestāžu aplēsēm nometnes dienvidos mitinās 800 līdz 1000 imigrantu, bet palīdzības organizācijas apgalvo, ka to skaits mērāms ap 3500.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits