Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francija un Lielbritānija vienojas sadarboties, lai novērstu nelegālo migrāciju pāri Lamanšam

Francija un Lielbritānija vienojušās pastiprināt divpusējo sadarbību, lai novērstu aizvien aktīvākos nelegālo migrantu centienus nelielās laiviņās šķērsot Lamanšu, paziņojis Apvienotās Karalistes iekšlietu ministrs Sadžids Džavids.

Tuvāko nedēļu laikā abas valstis pastiprinās patrulēšanu šaurumā un pievērsīs lielu uzmanību cilvēku kontrabandistu grupējumu apkarošanai, kā arī centīsies brīdināt, ka šādā veidā šķērsot vienu no pasaules intensīvākajiem kuģu ceļiem ir bīstami, viņš norādījis pēc telefonsarunas ar savu Francijas kolēģi Kristofu Kastanēru.

"Apvienotā Karaliste un Francija apvienos pūliņus, lai apturētu nelegālo migrāciju un tādējādi aizsargātu gan mūsu robežas, gan cilvēku dzīvības," izteicies Džavids, kurš pēdējā laikā saņēmis kritiku par nepietiekamu reakciju uz migrantu mēģinājumiem celties pāri Lamanšam, kas aktivizējusies kopš oktobra.

Kā laikrakstam Daily Mail norādījis britu parlamenta toriju deputāts no Duvras Čārlijs Elfiks, divu mēnešu laikā Kentas grāfistes krastā nelielās laiviņās izcēlušies vairāk nekā 200 migranti. Pēc viņa teiktā, problēma sasniegusi nepieredzētus apmērus.

Īpaši aktīvi centieni šķērsot šaurumu novēroti Ziemassvētku laikā, kad Lielbritānijas varas iestādes savas valsts ūdeņos atklājušas 43 migrantus. Aizvadītajā ceturtdienā britu robežsargi trīs vietās Kentas piekrastē atraduši 23 irāņus, kas bija ieradušies pāri Lamanšam, savukārt Francijas ūdeņos pārtverta laiva ar 11 migrantiem, bet svētdien Lielbritānijas varas iestādes netālu no Duvras aizturējušas vēl sešus irāņus.

Top komentāri

citāts
c
"vienojas sadarboties, lai novērstu nelegālo migrāciju pāri Lamanšam" Lūk, nevis sakārtot nelegālo imigrāciju un nevis regularizēt nelegālo imigrāciju, bet gan to NOVĒRST. Ja ANO būtu sagatavojusi imigrācijas NOVĒRŠANAS un IZBEIGŠANAS paktu, neviena valsts nebūtu iebildusi.
Edvins Eglitis
Briviba, t.i. tiesibas parvertoties uz jebkuru pasaules valsts pec savas pasas velmes NEKAD nav eksistejusi pasaules vesture. Tas ir ES Junckera, Makron. Soross , Mogherini u.c. fiktivs radijums. Bedigi un smiekligi kaa sitie cilveki ar pasaules medijas instrumentalo lomu spej manipulet pasaues sabiedribas uzskatus. Eiropa uznem apm 1,000,000 gadaa. Ko dara par parejiem 3,000,000,000 potencialiem migrantiem??? Kapec NEVIENS pasaules lideris neruna par to ka vajadzetu sitiem nabag cilvekiem uzbuvet un atistit savas valsts? Migracija neko neatrisina un izpostis Eiropu
jautājums
j
Un kur tad ir Sorosa finansētie imigrantu glābēji? Viņi taču varētu patrulēt pie Francijas krastiem un vest imigrantus atpakaļ uz drošajām Francijas ostām. Lamanšā taču ir auksti un Sorosa stipendiātu palīdzība ir vajadzīga simtreiz vairāk nekā siltajā Vidusjūrā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits