Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Francijas finanšu ministrs pārliecināts par spēju ES panākt vienošanos krīzes risināšanai

Francijas finanšu ministrs Fransuā Baruāns pirmdien pauda pārliecību, ka Eiropas līderi trešdien paredzētajā samitā spēs vienoties par visaptverošu vienošanos, lai izbeigtu eirozonas parādsaistību krīzi.

"Es esmu par to pārliecināts," intervijā radiostacijai Europe 1 norādīja Baruāns. "Ja mēs sacītu, ka kopš piektdienas rīta ir panāktas divas trešdaļas progresa, tad mēs būtu reālisti."

"Mēs vienojāmies par iepriekšējās Grieķijas programmas pēdējā maksājuma piešķiršanu," sacīja Baruāns, atsaucoties uz iepriekšējā nedēļas nogalē Briselē notikušo Eiropas samitu. "Mēs vienojāmies par rekapitalizācijas līmeni, lai bankas spētu pārciest jebkādus satricinājumus."

Ministrs piebilda, ka saglabājušās vēl tehniskas diskusijas par Eiropas stabilitātes fondu.

"Mēs zinām, kur mēs virzāmies, mēs zinām, ka mēs nevēlamies Grieķijas maksātnespēju," norādīja Baruāns, uzsverot, ka šī krīze ir nopietna un rada draudus globālā apmērā.

Eiropas Savienības (ES) līderi pēc svētdienas samita atzinīgi novērtēja panākto progresu, lai pārvarētu pašreizējo krīzi, kas radījusi draudus pasaules ekonomikai nokļūt atkārtotā recesijā.

Taču Eiropas līderi konkrētus risinājumus vēl neprezentēja, solot visu atklāt trešdien, kad gaidāma gan eirozonas līderu sanāksme, gan arī visu 27 ES dalībvalstu vadītāju tikšanās.

Līderi joprojām aplūko iespējas, kā palielināt Eiropas Finanšu stabilitātes fondu bez nepieciešamības tajā iepludināt vēl naudas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits